Vesti

Mirko Demić potpisuje knjigu „Ruža pod ledom“ u Kragujevcu 17. marta

14. mart 2023.
Delfi knjižara u Kragujevcu ugostiće pisca Mirka Demića, dobitnika Andrićeve nagrade, koji će potpisivati primerke svog najnovijieg romana „Ruža pod ledom“ 17. marta od 17 časova.


„Ruža pod ledom“ autobiografski je roman Mirka Demića koji sadrži pedeset priča uokvirenih uvodnom Legendom o ruži pod ledom i simbolično objašnjava dolazak predaka na novo stanište gde se račvaju putevi. Demić je uspeo da nam približi svoj zavičaj i ljude sa kojima, iz stranice u stranicu, otkrivamo da imamo sve više sličnosti. Od rođenja, život pripovedača kreće se po samoj ivici provalije: „Od prvog koraka sam se razbolio od nedostatka vazduha, a možda i od tuge.“ Njegovo dramatično odrastanje na neposredan način odslikava kolektivni usud meštana Klasnića Gornjeg: „Nebitne utakmice dobijamo, a one najvažnije gubimo nesmotreno i rasijano, pa poraze proglašavamo pobedama i naklonosti vidimo tamo gdje ih nema.“

„Ružu pod ledom“ možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.