Vesti

Šta smo čitali u januaru?

01. februar 2023.
Početak kalendarske godine uvek je uzbudljiv u izdavaštvu jer najavljuje nove izdavačke poduhvate. Evo naslova koji su nama ulepšali zimske dane, pa želimo da čitalačko zadovoljstvo podelimo sa vama.


Kum“ – Mario Puzo

Mario Puzo je autor koji je u svojim romanima besprekorno dočaravao mračne strane ljudske prirode. Njegovi romani o Mafiji, priče o ljudima koji žive po svojim pravilima i umiru po svojim zakonima, odolevaju vremenu i jednako su popularni danas kao i kada su prvi put objavljeni, pre više decenija. Saznajte kako je Kum zvučao pre nego što ga je na ekranima ovekovečio čuveni Marlon Brando i pre nego što smo ga presvukli u novo ruho!

Ispovest maske“ – Jukio Mišima

Radnja ovog romana odvija se oko uzaludnih pokušaja glavnog junaka da spozna svoje mesto u svetu. On jeste homoseksualac, ali roman pruža mnogo više od puke priče o mladiću koji uviđa da ga privlače muškarci, za razliku od žena. U stvari, čitava poenta priče leži u tome koliko je zapravo teško uspostaviti sopstveni identitet. Uronite u ovaj izvanredni roman koji postavlja pitanje koje većina, ako ne i svako od nas se previše plaši da postavi.

Portret jedne dame“ – Henri Džejms

Od trenutka objavljivanja romana Henri Džejms je postao poznat i ugledan, priznat kao majstor u prikazivanju unutrašnjeg života junaka, njihovih kulturoloških uvida, humora, suptilnosti i dubine. Različite tačke gledišta – pogledi drugih junaka na inteligentnu, lepu i živahnu Izabelu Arčer – upotpunjuju čitaočev utisak o glavnoj junakinji, koja traži način da očuva svoju slobodu uprkos bračnim stegama.

Optimizam i zdravlje“ – Luis Rohas Markos

Šta nauka zna o blagotvornosti pozitivnog mišljenja? Otkrijte u knjizi koja s naučne tačke gledišta pokazuje koliko optimistički pogled na svet utiče na naše zdravlje, bez pretenzija da poput modernih savetodavaca navodi na optimizam bez pokrića. Osim načina gledanja na svet, sastojaka optimizma i optimizma na delu, dobijamo i svojevrsno uputstvo za izbegavanje trovača optimizma i oblikovanje sopstvenog pogleda na život.

Laku noć, Punpune 3“ – Inio Asano

Treći nastavak popularnog manga serijala opet postavlja pitanje: ko li će sada priteći u pomoć glavnom junaku? Srednja škola je komplikovano doba za sve mladiće, i Punpun, nažalost, nije izuzetak. Ljubav njegovog života izlazi sa Jagući-senpaijem, njegova majka se ne navikava na običan život nakon povratka iz bolnice, a ujak Juići je na prekretnici svoje burne prošlosti i sumorne budućnosti. Da li će ti Bog pomoći, Punpune?