Vesti

Promocija knjige „Tajni život nerođenog deteta“ 4. oktobra u 18 sati

30. septembar 2022.
U knjižari Delfi SKC, u utorak 4. oktobra od 18 sati, biće predstavljena knjiga dr Tomasa Vernija i Džona Kelija „Tajni život nerođenog deteta“, savršena, isceljujuća knjiga za mame i tate, ali i sve one koji se na bilo koji način bave dolaskom dece na svet.


O knjizi, u kojoj su na divan način izneti neoborivi dokazi o emotivnom sećanju ljudi na period života u materici, govoriće prof. dr sci. Mirjana Sovilj, koja je, između ostalog, i psihofiziolog i prenatalni psiholog, dr Jelena Jovanović, specijalista pedijatrije, Milijana Majstorović, defektolog i muzikoterapeut, i Ivana Mićić, autor projekta „Mama Zašto“. Moderator će biti Nataša Vukićević, urednik izdanja.

Knjiga „Tajni život nerođenog deteta“ napisana je davne 1982. godine. Bez obzira na to, izuzetno je aktuelna danas jer se paradigme u nauci sporo menjaju, a ova knjiga je svakako pionirski rad dva autora.

Tomas Verni je psiholog i jedan od pionira na polju prenatalne psihologije. Da bi napisao ovu knjigu, oslonio se na mnoge naučne studije koje nam potvrđuju da je beba mnogo svesnija svog okruženja nego što smo mogli da zamislimo. Pre svega je svesna da li je dobrodošla, te na koji način je emotivno prihvaćena od mame i tate.

Upravo mnoge od navedenih činjenica u ovoj knjizi podstiču nas da se zamislimo nad mnogim praksama koje se kod nas rutinski primenjuju tokom vođenja trudnoće i u poroditeljstvu.

Iz svega ovog proizlazi da je knjiga namenjena pre svega trudnicama i njihovim partnerima, kao i stručnom osoblju koje dolazi u kontakt sa trudnicama i porodiljama, a koji žele da se kontinuirano informišu i obrazuju. Knjiga je pisana popularnim i jednostavnim jezikom, te je dostupna i svim ostalim radoznalcima na temu „devet meseci i šta se to dešava u maminom stomaku“.

Za prisustvo na promociji potrebno je da se prijavite na mejl kolobg21@gmail.com. Broj mesta je ograničen, a prednost u prijavljivanju imaju trudnice, za koje je ova tema korisna i važna.

Dobro došli!