Vesti

Šta sad da čitam? – 3 preporuke iz publicistike

18. Avgust 2022
Promene nikad nisu lake, ali zato uvek treba ugrabiti trenutak da počnemo bolje da sebe upoznajemo. O odlukama i životnim izborima koji nas definišu možete čitati u našem izboru naslova iz oblasti popularne psihologije i nauke.Zajedničko razmišljanje“ – Karolina Volf

Kako u svetu sa složenim i višeznačnim činjenicama doći do pouzdanih baza podataka i održivih odluka? Kako uspostaviti poslovno okruženje u kojem svi aktivno učestvuju i zajednički donose odluke na koncentrisan i kreativan način? Karolina Volf, diplomirana psihološkinja i ekspertkinja za kadrovski i organizacioni razvoj kompanija, pruža odgovore na ova pitanja i daje mnoštvo praktičnih saveta za zajedničko razmišljanje i delovanje.

Postavite granice, pronađite mir“ – Nedra Glover Tavab

Autorka koja je stručnjakinja za veze i jedna od najuticajnijih psihološkinja na Instagramu u knjizi predstavlja jednostavne a istovremeno efikasne načine za postavljanje zdravih granica na svim životnim poljima, kako bismo odredili i izrazili svoje potrebe jasno i bez izvinjavanja i rešili glavne probleme koji se kriju iza kozavisnosti, odmeravanja snaga, anksioznosti, depresije, izgaranja na poslu i mnogih drugih problema koji iskrsavaju.

Rad: Od kamenog doba do robota“ – Džejms Suzman

Rad nas definiše. Određuje naš status, nalaže nam kako ćemo, gde ćemo i s kim ćemo provoditi najviše vremena, utiče na naš osećaj sopstvene vrednosti. Ali jesmo li programirani da radimo toliko naporno koliko radimo? Koristeći saznanja iz antropologije, arheologije, evolucione biologije, zoologije, fizike i ekonomije, autor nam prikazuje da zaista jesmo evoluirali otkrivajući radost, značenje i smisao u radu, ali da su tokom većeg dela prošlosti naši preci radili mnogo manje od nas i da su o radu razmišljali sasvim drugačije.

Izvor: časopis Bukmarker, br. 20