Vesti

Prestanite da udovoljavate drugima. Počnite da živite

25. Januar 2022
Dubok i podsticajan, snažan i nežan, svetski bestseler prodat u preko milion primeraka, knjiga „Neukroćena“ Glenon Dojl istovremeno je intimna autobiografija i uzbudljivo otrežnjenje.

Ovo je priča o ženi koja je shvatila da odgovorna majka ne treba da umre za svoju decu, već da im pokaže kako se živi punim plućima. Ovo je priča o posledicama razvoda i utehi koju pruža nova porodica, koju ljubav i dužnost između članova drži na okupu. Ovo je priča o mirenju, uvažavanju, praštanju i veri u sebe, ali i o ranjivosti, samospoznaji i samoprihvatanju.

U svakoj ženi tinja čežnja. Žarko nastojimo da budemo dobre: partnerke, ćerke, majke, radnice i prijateljice. Umesto da nam taj trud ulije vitalnost i osećaj ispunjenog života, osećamo se iscrpljeno, izgubljeno, preopterećeno, a na kraju i ravnodušno. Gledamo svoj život i pitamo se: Da li je sve moglo da bude bolje? Hitro gušimo to pitanje i skrivamo svoje nezadovoljstvo – čak i od sebe samih.

Godinama je Glenon Dojl poricala sopstveno razočaranje sve dok jednog dana nije odlučila da prestane da izneverava sebe i da, umesto toga, zanemari očekivanja okoline. Da bi bila slobodna, nije više bila dobra. Prestala je da udovoljava drugima i počela je da živi.

Glenon Dojl je bestseler autorka. Kao aktivistkinja, govornica i predvodnica, ona je i osnivač i predsednica organizacije Together Rising, ženske neprofitne organizacije koja je unela revoluciju u aktivističku filantropiju – sakupile su preko 22 miliona dolara za žene, porodice i decu u krizi, pri čemu je najčešća donacija samo 25 dolara. Mreža Opre Vinfri istakla je Glenon među Supersoul 100, kao jednu od 100 „osvešćenih predvodnica koje koriste svoj glas i talenat da pomognu čovečanstvu“.

„Neukroćena“ Glenon Dojl u prodaji je od četvrtka 27. januara u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.