Vesti

Ekskluzivni intervjui u januarskom izdanju časopisa Bukmarker

18. Januar 2022
Tokom prvog meseca u novoj godini sva razmišljanja o našim postignućima u prethodnoj godini smenjuju planovi i odluke za tekuću.

Novu Bukmarker godinu započinjemo ekskluzivnim intervjuima sa Dušanom Kovačevićem i Aminom Malufom. Razgovarali smo i sa Momčilom Petrovićem, autorom „Zanimljive istorije Srba u 147 priča“, koji je jedan od najčitanijih autora u 2021, Srđanom Valjarevićem jer 15 godina posle romana „Komo“ imamo priliku da čitamo njegovu novu knjigu „Fric i Dobrila“, kao i sa danskom autorkom Anete Bjeufelt, koja je svojim debi romanom „Kad ti život uvali nilskog konja“ oduševila čitaoce širom sveta.

Koji vam je omiljeni književni žanr – ovo je jedno od važnijih pitanja u leksikonima knjigoljubaca. Zato smo se ovoga puta pozabavili proučavanjem omiljenih tema pisaca i izdvojili najpopularnije žanrove i podžanrove u književnosti.

Književnica Ljubica Arsić pisala nam je o „Deci Volge“, urednik Srđan Krstić o „Zimi u nama“, književni kritičar Dušan Milijić o trileru „Zver u nama“, i to je naravno samo mali deo knjiga koje smo predstavili u ovom januarskom izdanju.

Za kraj ćemo vam odati svoju najvažniju odluku za 2022. godinu: nastavićemo da za vas biramo samo najbolje domaće i strane knjige, koje će vam donositi neverovatna čitalačka iskustva.

Dobre priče tek dolaze!

Časopis Bukmarker dobićete na poklon pri svakoj kupovini u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, a novi broj možete očekivati svakog meseca.

Uživajte u čitanju!