Vesti

Napravi sam svoje igračke i čuvaj planetu – „Neka plastično postane fantastično“

30. Novembar 2021
Koliko je važno da čuvamo planetu i prirodu, to svi znamo, a jedan od dobrih načina je reciklaža. Knjiga koju je Laguna objavila „Neka plastično postane fantastično“ odličan je način da se deca upoznaju s idejom reciklaže i zaštite životne sredine.

Uz 25 aktivnosti deca će na zabavan način učiti o reciklaži i saznati kako da plastiku na kreativan način pretvore u korisne predmete.

Nikada više nećete baciti plastične flaše jer će ova sjajna knjiga pomoći da se naprave različite reciklirane rukotvorine.

Od čudovišnih čunjeva do raketnog pojasa i gusarskog broda, na ovim stranicama ono staro i plastično postaje fantastično.

Zašto kupiti novu igračku u plastičnoj ambalaži kada možemo da napravimo nešto mnogo bolje? Žonglirati šarenim lopticama od starih plastičnih kesa je baš zabavno, a moguće je napraviti i komplet marioneta Мarsovaca kakve niko drugi nema.

Knjigu „Neka plastično postane fantastično“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs. Namenjena je mlađim školarcima ali i roditeljima, učiteljima i vaspitačima koji su u potrazi za ekološkim aktivnostima koje mogu da izvode s decom.