Vesti

Intimni svet rok zvezda u romanu „Preko trnja“ Miše Aleksića

23. Novembar 2021
Mnoštvo interesantnih, intrigantnih i manje poznatih pojedinosti iz života popularnih muzičara otkriva u svom romanu „Preko trnja“ legendarni gitarista Riblje čorbe Miša Aleksić.

Talentovani gitarista Džoni postaje član Zvezda, rok benda u usponu. Brzo stiče nove prijatelje i horde obožavateljki. Popularnost ima svoje dobre ali i loše strane. Da li će Zvezde uspeti da se izbore sa brojnim pritiscima, prevrtljivim menadžerima i jakom konkurencijom?

Aleksić otkriva brojne detalje koji su neizostavni deo rokerskog života od koketiranja sa porocima do provoda sa grupi devojkama. Ipak, glavni motiv je pronalaženje prave i iskrene ljubavi. Čitaoci će moći da steknu sliku kako su se ljudi zabavljali bez mobilnih telefona i interneta, a nove pesme mogle da se čuju samo na radiju.

Miroslav Aleksić, poznatiji kao Miša, gotovo ceo svoj profesionalni vek je posvetio rokenrolu. Svirao je u nekoliko manje afirmisanih sastava, ali i u poznatoj grupi SOS, u stvari prethodnici Riblje čorbe. Jedan je od osnivača te grupe, koja je s vremenom izrasla u domaćeg gorostasa rok muzike, čija je slava daleko prevazišla granice domovine. Preminuo je 29. novembra 2020. godine.

„Preko trnja“ Miše Aleksića možete naći od petka 26. novembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.