Besplatna isporuka za porudžbine iz Srbije.

Vesti

Na konferenciji za novinare najavljena Noć knjige

14. Jun 2021
Najveća manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Beogradskog sajma knjiga, 24. Noć knjige održaće se od 18, 19. i 20. juna 2021. godine pod pokroviteljstvom banke Eurobank Srbija.Na konferenciji za novinare u knjižari Delfi u SKC-u manifestaciju su najavili Ivana Misirlić ispred Delfi knjižara, Dubravka Dragović Šehović, urednica u Laguni i pisac, dobitnik Ninove nagrade, Goran Gocić.

Glavne odlike Noći knjige i ovoga puta su popusti, druženja sa piscima i sjajni pokloni prijatelja manifestacije za kupovinu u knjižarama Delfi.

Popusti na Lagunina izdanja:

za kupovinu jedne knjige 25%,
za dve knjige 30%,
za tri knjige 35%,
a za četiri i više knjiga 40%

Ivana Misirlić je istakla da se junska Noć knjige održava na najvećem broju lokacija do sada, čak 62, uključujući nove knjižare u Novom Pazaru, Pirotu i Nišu, kao i Lagunine klubove čitalaca u regionu. „Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, uključujući Egmont i Dexy Co naslove, strana izdanja i gift asortiman obračunavamo popust od 20%, dok će naš partner Games u knjižari Delfi „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj 48 davati popust od 15% na sve igre, prateću opremu i gift“.

Dubravka Dragović Šehović je od novih izdanja domaćih autora posebno istakla novu knjigu Vanje Bulića „Rupe u glavi“, roman „Tvoj sam“ Mirjane Bobić Mojsilović ali i roman „Čovek iz nehata“ Gorana Gocića.

Predstavljajući novu knjigu Gocić je istakao da je u romanu opisana neka fantazmagorična Srbija. „Ranije sam imao više ispovednu književnost, ovo sada je više fantazija ali ima veze sa životom koji živimo. Glavni junak nas vodi na putešestvije kroz tranzicionu Srbiju u pokušaju da pobegne od svojih problema.“

Osim ponude – više od 60.000 naslova po neverovatnim cenama – Noć knjige čitaocima donosi druženja sa piscima, koji će svoje knjige potpisivati u knjižarama Delfi u SKC-u i Knez Mihailovoj 48, kao i širom Srbije.

Kompletan spisak pisaca koji će se družiti sa čitaocima pogledajte ovde, a posebno vam skrećemo pažnju na Dečji dan u nedelju 20. juna u podne kada će gosti u knjižari u SKC-u biti pisci za decu Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović i Branko Stevanović.


Dugogodišnji partner Noći knjige je Eurobank Srbija. Saradnja Eurobanke i Lagune nastala je i razvijala se na temelju istih vrednosti koje obe kompanije neguju u svom poslovanju. Podrška kulturi i obrazovanju jedan je od najvažnijih stubova društvene odgovornosti Eurobanke i razlog zbog kojeg je tradicionalni generalni sponzor Noći knjige.


Hvala!