Besplatna isporuka za porudžbine iz Srbije.

Vesti

Veliki broj biblioteka učestvuje u Noći knjige

10. Jun 2021
Manifestaciji Noć knjige, koja će trajati tri dana – od 18. do 20. juna, priključile su se i biblioteke iz Srbije i regiona. Biblioteke će u manifestaciji učestvovati prvog i drugog dana, 18. i 19. juna.Dakle, tokom prvog i drugog dana trajanja manifestacije čitaoci će moći da uživaju u posebnim pogodnostima – popustima ili programima specijalno kreiranim za taj dan.

Biblioteka grada Beograda će 18. i 19. juna davati popust od 50% na godišnju članarinu.

Narodna biblioteka Srbije će 18. i 19. juna davati popust od 30% na sve članarine uz priložen račun o kupovini u knjižarama Delfi.

Biblioteka „Milutin Bojić“ u Beogradu 18. juna odobrava popust od 60% na godišnju članarinu.

Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ 18. i 19. juna poklanja studentima koji se prvi jave 2 polugodišnje članarine za 2020. godinu.

Narodna biblioteka Užice 18. i 19. juna odobrava popust od 50% na godišnju članarinu, a u petak 18. juna od 19 sati biće održana promocija knjige „Kontraendorfin“ Svetislava Basare.

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini 18. i 19. juna odobrava popust od 40% na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka u Novom Sadu će 18. juna davati popust od 50% na godišnju članarinu, a biće organizovana i izložba najčitanijih Laguninih izdanja.

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu će 18. i 19. juna svojim sugrađanima dati mogućnost upisa ili obnove godišnje članarine sa popustom od 50%. U petak 18. juna u 18 sati biće održano predavanje „Biblioteke kod Srba od srednjeg veka do današnjih dana – čitalačka tradicija u Leskovcu“. Učestvovaće istoričari Vladimir Petković, Miloš Ignjatović i Boban Krstić.

Leskovački kulturni centar je za 18. jun pripremio promociju knjige za decu „Anjin svet“ autorke Lele Stojanović. Pored autorke, na promociji će biti i prevodilac na znakovni jezik Dragana Stojilković. Promocija počinje u 18 sati.

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu 18. juna omogućava popust od 50% na godišnju članarinu za novoupisane.

Biblioteka „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici 18. i 19. juna omogućava popust do 40% na godišnju članarinu.

Biblioteka „Branko Radičević“ iz Lebana će 18. juna odobravati besplatno učlanjenje na 6 meseci za decu i odrasle.

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki” iz Sombora će 18. juna ostaviti vrata Pozajmnog odeljenja za odrasle (Kralja Petra I 11) otvorena do 22 sata. Takođe, biće organizovana izložba Laguninih izdanja, kao i projekcija filma u dvorištu Biblioteke (Kralja Petra I 11), u okviru Turneje filmskog festivala „Slobodna zona“ od 20.30.
Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi 18. juna odobrava popust od 50% na godišnju članarinu, a pripremljen je i dečji maskenbal sa temom „Vrata mašte otvori, u omiljenog junaka se pretvori“ od 18.30 do 20 sati.

Narodna biblioteka Brus će 18. juna organizovati izložbu Laguninih izdanja.

Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ u Novom Pazaru će organizovati izložbu najčitanijih izdanja.

Javna ustanova Narodna biblioteka „Njegoš“ u Nikšiću 18. juna organizuje poetsko veče pod nazivom „Glas mladih pjesnika“ od 18 sati na Platou ispred Gradske kuće, a svi učesnici i posetioci će dobiti poklon članske karte biblioteke.

Noć knjige je priča koja traje, tokom koje ćete imati priliku da se upoznate sa novim naslovima, kupite knjige po izuzetno povoljnim cenama i družite se sa svojim omiljenim piscima. Uz svaku kupovinu prijatelji manifestacije pripremili su za vas i lepe poklone.