Besplatna isporuka za porudžbine iz Srbije.

Vesti

Promocija romana „Đurđevim stopama“ u Beogradu – Đurđevi koraci od sedam milja

09. Jun 2021
U divno junsko veče 8. 6. 2021. u bašti kafića „Nautilus“ na Banovom brdu u Beogradu održana je promocija romana „Đurđevim stopama“ Ljiljane Šarac.


Brojna čitalačka publika uživala je u opuštenoj atmosferi i prijatnom razgovoru o ovom istorijskom romanu koji je izašao krajem februara ove godine.

Razgovor sa autorkom i Laguninom urednicom Dubravkom Dragović Šehović maestralno je vodila Anđela Petronić.

Za poseban ugođaj bio je zadužen klavijaturista Dejan Ilić.

Lake note, vetrić koji pirka i šum fontane u pozadini posetioce su opustili i poveli u nesvakidašnju šetnju ulicama prošlosti na kojima su mogli da sretnu despota Đurđa Brankovića, Irinu Kantakuzin Branković, Janka Hunjadija, Mihaila Silađija, kralja Žigmunda, turske sultane, dubrovačke duždeve i upornu i radoznalu fotografkinju Kseniju Branković...

Govorilo se o idejnim i fabularnim tokovima romana, o simbolici imena i boja, o pravoj turističkoj turi koja je na njegovim stranicama osmišljena ne bi li se pošlo Đurđevim stopama s nekom turističkom agencijom koja bi za to imala sluha.

Govornice su istakle značaj saradnje Lagune i autorke Ljiljane Šarac, koja je svima donela zadovoljstvo i podsticaj za brojne projekte.

Publika je bila nadahnuta pričom, pa je komentarisala o popularnosti istorijskih romana, zapostavljenosti Brankovića kao dinastičke porodice, značaju pripovedanja o srpskoj istoriji i njenim znamenitim predstavnicima.


Uz potpisivanje romana u neformalnom razgovoru, knjigoljupci su ostali na promociji do kasno u noć. I učesnici i gosti, željni druženja, izlazaka i predstavljanja knjiga, dugo će pamtiti ovo književno veče.