Besplatna isporuka za porudžbine iz Srbije.

Vesti

Insajderski pogled na sedamdesete i osamdesete godine u Holivudu – „U poteri za svetlom“ Olivera Stouna

18. Maj 2021
Višestruki dobitnik Oskara za scenario i režiju Oliver Stoun napisao je memoare sirove, surovo iskrene i dramatične kao što su i njegovi filmovi. Životna priča o lomovima, promašajima i na kraju o trijumfu oslikava šta je sve potrebno da bi se postigao uspeh u Holivudu.

Iako knjiga pokriva tek prvu polovinu Stounovog života, čitaocu neće faliti uzbuđenja. Pored prikaza iz prve ruke kako su snimani filmovi „Vod“, „Ponoćni ekspres“, „Lice s ožiljkom“, Stoun bez zadrške opisuje i svoje odrastanje uz razvedene roditelje, napuštanje prestižnog fakulteta čak dva puta, odlazak u rat u Vijetnam, kao i odavanje porocima... Bes i razbijene iluzije proistekle iz ovih iskustava imale su značajan uticaj na njegov budući rad.

Oliver Stoun u ovoj knjizi nije želeo da napiše ispovest holivudske zvezde, već da pokuša da se podseti i pronađe smisao u svom životnom putovanju, uz fascinantne trenutke i epizode sa filmskih setova. Prosvetljujuća i nemilosrdna proza u najboljem izdanju.

„U poteri za svetlom“ Olivera Stouna u prodaji je od četvrtka 20. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.