Besplatna isporuka za porudžbine iz Srbije.

Vesti

Knjiga drama Dragoslava Mihailovića „Uvođenje u posao“ u prodaji od 21. maja

17. Maj 2021
Pred čitaocima je zbirka drama najvećeg živog srpskog pisca i velikana srpske književnosti druge polovine 20. veka Dragoslava Mihailovića – „Uvođenje u posao“.
 
Drame Dragoslava Mihailovića nastale su kao svojevrstan produžetak njegovih proznih dela i zamisli, počev od komada „Kad su cvetale tikve“ 1969. po istoimenom romanu (predstava je bila devet godina zabranjena kao „informbirovski politički pamflet“), do drama „Uvođenje u posao“ 1981, „Protuve piju čaj“ 1993. i „Skupljač“ 2011.
 
Neke njegove književne adaptacije za pozorište imale su veći društveni uticaj nego sama književna dela na osnovu kojih su nastale. Drama „Kad su cvetale tikve“ doživela je veliki broj pozorišnih, filmskih i TV adaptacija pošto je zabrana ukinuta, upravo zahvaljujući višeznačnosti Mihailovićevog oporo realističkog, gotovo brutalističkog komada, činjenici da on sadrži zrele političke, socijalne, melodramske, kao i poetske nivoe značenja, donoseći mnoštvo i danas aktuelnih, savremenih i univerzalnih tema.
 
Knjigu „Uvođenje u posao“ možete pronaći od petka 21. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.