Besplatna isporuka za porudžbine iz Srbije.

Vesti

Borba za opstanak i mračna, opsesivna ljubav u knjizi „Elizina tajna – Aušvic“

07. Maj 2021
Roman „Elizina tajna – Aušvic“ poljskog pisca, scenariste i filmskog režisera Dominika V. Retingera opisuje dramatičnu sudbinu mlade žene koja je, spasavajući se od košmara logora Aušvic-Birkenau, pristala da radi u bordelu komanda Puf, otvorenom 1943. u glavnom logoru.

Borba junakinje za opstanak i morbidna opsesivna ljubav esesovskog oficira prepliću se s dokazima zasnovanim na stvarnom životu u logoru i funkcionisanju bordela koji je osnovao SS, što nikada ranije nije bila tema u književnosti.

Godine 1943. SS je osnovao bordele za zaslužne logoraše. Dva takva bordela nalazila su se u okviru kompleksa logora Aušvic-Birkenau i imala su pogrdan naziv komando Puf. Logorašice koje su tu dovođene često nisu znale kakva će im biti sudbina, samo im je obećavano da će možda lakše uspeti da prežive. Ali nije bilo tako.

„Elizina tajna – Aušvic“ je neverovatna priča. Napisana nepristrasno, puna zapleta, nabijena emocijama. Ne obasipa podacima, ne šokira brojevima. Prikazuje tragediju pojedinca bespomoćnog pred ogromnim zlom. Ovo je potresna priča o preživelima koja će izazvati mnogo oprečnih emocija.

Vredno istorijsko svedočanstvo, podsetnik na užase Holokausta i pohvalu ljudskoj izdržljivosti, knjigu „Elizina tajna – Aušvic“ možete pronaći od četvrtka 13. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.