Vesti

„Priče iz Srbije“ – Laguna, Delfi knjižare i Metalac zajedno tkaju uspomene

28. April 2021
Kao kompanija koja je proizvela na stotine hiljada suvenirskih lončića za daleke zemlje, Metalac je odavno planirao da uvede prepoznatljivu suvenirsku ponudu artikala za Srbiju i region.

Prva takva linija suvenira sa naslovom „Priče iz Srbije“ pojavila se u Delfi knjižarama. Laguna i Delfi knjižare razumeli su ne samo nameru već i strast, veru i upornost Metalčevog tima da projekat realizuje na društveno odgovoran način. Stoga ćemo ovu, i svaku sledeću „Priču iz Srbije“, tradicionalnu ili modernu, pričati zajedno, na proizvodima, u publikacijama, na društvenim mrežama.

Logično je što smo je povezali sa artiklima koji su deo našeg svakodnevnog života i zato su ne samo uspomena i emocija već i praktični, korisni predmeti: džezve, lonci, činije, šerpe.


Prva kolekcija „Priče iz Srbije“ inspirisana je živim kulturnim nasleđem, oličenim u tradicionalnoj veštini izrade ćilima. Ćilim je istkana priča i svaka njegova šara ima svoje značenje. Iza magične igre boja i kombinacije ornamenata kriju se priče o ljubavi, zdravlju, sreći, slobodi, uspehu, veri, patnji, nadi… Njih su ispisivale tkalje – žene veštih ruku, oštrog vida, beskrajnog strpljenja i istančanog smisla da već poznate šare uklope u nove kompozicije, dajući im lični umetnički pečat.

Zahvaljujući zajedničkoj viziji dve domaće kuće, Metalčev suvenirski prvenac dostupan je u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtu delfi.rs. A i Laguna i Metalac znaju da će se ova suvenirska priča širiti, a proizvodi biti dostupni domaćim i stranim turistima, sakupljačima uspomena ne samo širom Srbije već i širom sveta.

Izbor artikala možete pogledati ovde.