Vesti

Na mestu zločina sa Harijem Huleom

31. Mart 2021
Šta je to što jednog lečenog alkoholičara, policajca sklonog depresiji i konstantno pod stresom, koji se često služi i ne tako legalnim metodama u svojim istragama, čini toliko popularnim među milionima čitalaca širom sveta? Glavni lik triler serijala Jua Nesbea, Hari Hule, ide tragom Šerloka Holmsa, Herkula Poaroa, inspektora Megrea, i već godinama unazad osvaja ljubitelje dobre krimi priče svojim nekonvencionalnim pristupom poslu, odnosom sa ljudima, pa i samim životom.Romani Jua Nesbea su sveži i originalni. Njihovi zapleti su puni preokreta, tempo kojim nas vode kroz radnju ostavlja bez daha, bilo da je Hari u Sidneju, Hong Kongu, na Tajlandu ili na domaćem terenu u Oslu, da li istražuje pljačke banaka, identitet serijskog ubice ili se i sam nađe na mestu osumnjičenog ubice. Nesbe se dobro razume u ljudsku psihologiju, pa se njegovi likovi čine stvarnima i podjednako su važni za priču kao i lov za ubicom.

Romanima „Žeđ“ i „Nož“ Nesbe za sada zatvara priču o norveškom detektivu koji je zbog lošeg vladanja i pogrešnih odluka od višeg inspektora na kraju spao na inspektora najnižeg reda, ali se nadamo da trinaesti roman o problematičnom, ali voljenom junaku nećemo dugo čekati.

Knjige Jua Nesbea prodate su u preko 50 miliona primeraka širom sveta. Ukoliko ste ljubitelj avantura Harija Hulea, ne propustite Nedelju knjiga Jua Nesbea koja je u toku i traje do 4. aprila, a tokom koje prilikom kupovine tri ili više knjiga ovog pisca stičete pravo na količinski popust od 20%.