BITKA NA KOSOVU U ALBANSKOM EPU

BITKA NA KOSOVU U ALBANSKOM EPU

Ana Di Lelio

Izdavač: Biblioteka XX vek

10%

+10%

za 3

Redovna cena: 880,00 din

Sa popustom i do: 712,80 din (ušteda: 167,20 din)

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

Ana di Lelio je sociološkinja, novinarka i politicka analitičarka koja je prethodnih deset godina radila na Kosovu. Doktorirala je na Katedri za sociologiju Univerziteta Kolumbija i stekla diplomu mastera na Vagnerovoj skoli za javne sluzbe Univerziteta u Njujorku. Predaje na završnom programu studija o međunarodnim poslovima na Novoj skoli Univerziteta u Njujorku i na Kosovskom institutu za novinarstvo i komunikacije u Prištini. Uredila je zbornik Argumenti za Kosovo: put ka nezavisnosti (The Case for Kosovo: Passage to Independence, Anthem Press, London- New York, 2006). Našem izdanju Bitke na Kosovu u alnbanskom epu dodati su, uz saglasnost autorke, ogledi veselina Čajkanovića ("Motivi prve arnautske pesme o boju na Kosovu") i Alberta B. Lorda (" Kosovska btka u albanskim i srpsko-hrvatskim usmenim epskim pesmama").

Sadržaj: Uvod: Bio jednom sultan Murat.., - I. Istoričarevo svedočanstvo: albanski protagonizam u hrišćanskom taboru, -II.Miloš Kopilić protiv Miloša Obilića, -III. Institucionalizacija priče o autentičnosti albanskog porekla Miloša Kopilića, -IV. Zapadnjački identitet Albanaca, -V. Priča, -VI.Varijacije na teme otpora i prilagođavanja, -Zaključak. Dodatak I: Albanske varijante pesme o Kosovskom boju, - Dodatak II. Veselin Čajkanović i Albert B. Lord o albanskim pesmama o Kosovskoj bici. - Bibliografija, - Indeks imena.

nav-id:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

A035033

238

Latinica

Mek

26. Oktobar 2011

Никола

А Копилић је баш право Албанско презиме, и на томе треба да се темељи ова "студија"!? Најстрашније што овакво нешто пролази на Западу, довољно да уз аутора стоји некаква квази титула и уз мало контструкција црно постаје бело, а бело црно...

28. Novembar 2010

Iznenadjeni gradjanin

Milos Obilic nije bio Srbin, Karadjordje nije bio Srbin... Kakve ce se sve knjige objaviti kod nas, to je stvarno za neverovati...

20. Maj 2017

Sale

Kada se pročita ova da tako nazovemo knjiga, zaključak je da su svi Srbi nacionalisti pa čak i vrsni srpski istoričari kao što su Bataković, Ćirković, dok se Albancima veruje u sve što kažu pa se to čak uzima i kao istorijska činjenica!Takođe akoste se zapitali, koja je definicija banalizovanja istorije i istorijskim činjenicama, ova knjiga će vam u tome pomoći, jer je čist primer toga.

Artikli na akciji

990,00 din 712,80 din

850,00 din 688,50 din

665,00 din 565,00 din

2.505,00 din

1.966,30 din

Ušteda: 538,70 din