Sestra Sigmunda Freuda
Facebook Share Twitter Share

Sestra Sigmunda Freuda

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.430,00 din

Cena i do: 1.158,30 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

Je li Sigmund Freud odgovoran za smrt svojih sestara u nacističkom koncentracionom logoru?

Beč, 1938: Dolaskom nacista, Sigmundu Freudu odobrena je izlazna viza i dozvoljeno mu je da sastavi spisak ljudi koji mogu napustiti Beč zajedno s njim; na spisku su njegova žena, njihova djeca s porodicama, sestra Freudove žene, obje kućne pomoćnice, Freudov lični doktor i njegova porodica. I sasvim na kraju spiska – Jofi – Freudovo psetance. Na spisku nije ni jedna od njegove četiri sestre. Dok njihov brat proživljava svoje posljednje dane u Londonu, sestre Sigmunda Freuda odvedene su u logor Terezín.

Zasnovan na istinitoj priči, ovaj upečatljivi roman daje Freudovoj mlađoj sestri Adolfini, nadarenoj i osjećajnoj ženi, koja je život provela u sjeni svoje velike porodice da, glasom koji je teško zaboraviti, progovori o svom životu, bratovoj genijalnosti i kulturno-umjetničkom sjaju Beča početkom XX vijeka. Adolfina je stremila ka životu koji je malo žena njenog vremena moglo postići. Od opisa bliskosti s bratom u djetinjstvu, njene mladalačke ljubavi, preko njenog druženja sa sestrom Gustava Klimta u bečkoj psihijatrijskoj bolnici, do njenog sna da jednog dana živi u Veneciji i ima porodicu, Sestra Sigmunda Freuda zapanjujuće duboko oslikava život i osjećaje jedne žene izgubljene u sjenama historije.


Roman Sestra Sigmunda Freuda, jednog od najnagrađivanijih istočnoevropskih pisaca i jednog od najprevođenijih evropskih autora mlađe generacije, konačno je objavljen u bh. izdanju u prevodu Seide Beganović, u Buybookovoj biblioteci Izlog, koja okuplja naslove nekih od najznačajnijih autora današnjice.

Roman o Freudovoj sestri objavljen je u prevodu na tridesetak jezika, a njegovo objavljivanje na engleskom jeziku u izdanju čuvene izdavačke kuće Penguin, osiguralo je autoru dodatno priznanje na međunarodnoj literarnoj sceni. Za ovaj roman Smilevski je dobio nagradu Centralnoevropske inicijative za najboljog evropskog pisca do 35 godina i nagradu Evropske Unije za književnost – EUPL 2010. 

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

312

Latinica

Mek

A136105

9789532665109

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora