POHOD NA AVGANISTAN

Stiven Presfild

Izdavač: Laguna

Žanr: Istorijski

Redovna cena: 799,00 din

Sa popustom i do: 611,24 din (ušteda: 187,77 din)

Autor bestselera Ognjena kapija i Vrline rata

Pre 2300 godina, nepobeđena armija sa zapada napala je domovinu neustrašivih istočnih plemena. Ovo je priča jednog vojnika...

„Ovde se neprijatelj neće suočiti s nama na bojnom polju, prsa u prsa, kao druge vojske s kojima smo se borili u prošlosti... Kad ga budemo porazili, neće nas prihvatiti kao gospodare. Stalno će se iznova vraćati. Njegovu strastvenu mržnju prema nama nadilaze samo njegovo strpljenje i sposobnost da trpe.“

Stiven Presfild, autor brojnih bestselera na temu antičkog ratovanja, vraća se s impresivnim istorijskim romanom koji nam dočarava osvajanje avganistanskih kraljevstava u koje se 330. g. p.n.e. uputio Aleksandar Veliki, u pohodu koji sablasno nagoveštava taktike, užase i razočaranja savremenih konfikata u Iraku i Avganistanu.

Ispričan rečima Matije, mladog pešadinca u Aleksandrovoj vojsci, koje su lako mogle biti izvučene iz današnjih ratnih izveštaja, Pohod na Avganistan bavi se izazovima, vojnim i etičkim, s kojima se Aleksandar i njegovi vojnici suočavaju upuštajući se u jedan sasvim nov i drugačiji rat. Primorani su da se prilagode metodama nemilosrdnog neprijatelja koji primenjuje taktiku zastrašivanja i pobune i krije se među civilnim stanovništvom i regrutuje žene i dečake kao borce. Matija pripoveda o svom naglom sazrevanju u vojnika, učestvujući u akcijama zasnovanim na Aleksandrovoj strategiji spaljene zemlje.

Pohod na Avganistan, kao izvanredno uzbudljiva avantura koja oživljava sukob između osvajačke vojske sa Zapada i strašnih istočnjačkih ratnika, rešenih da po svaku cenu odbrane svoju domovinu, još jednom pokazuje duboko razumevanje Stivena Presfilda za nadu i očajanje ljudi u borbi, kao i istorijskih stvarnosti koje nastavljaju da utiču na svet u kojem živimo.
 

nav-id:

Kategorija:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A001240

Knjige

978-86-521-0315-7

340

Latinica

Mek

13x20 cm

29. Maj 2011

Dragutin Sokolović

По мом мишљењу, друга најбоља Пресфилдова књига, одмах испод Огњене Капије по квалитету. Нећу ништа да филозофирам, књига је сјајна.

11. Oktobar 2011

Михаило Мандић

+++

Е, то је фалило његовој прошлој књизи ,,Александар: Врлине Рата'' - перспектива једног обичног војника у војсци Александра Великог. Књига је толико добро написана, да се речи ,,мач'' или ,,копље'' могу заменити са речи ,,пушка'', и роман би опет сјајно описивао живот једног војника.

Artikli na akciji

679,00 din 611,00 din

770,00 din 623,70 din

775,00 din 698,00 din

2.224,00 din

1.932,70 din

Ušteda: 291,30 din

Od istog autora