Besplatna isporuka za porudžbine iz Srbije.

Azazel

Azazel

Boris Akunjin

Izdavač: Informatika

Žanr: Nagrađene knjige, Istorijski, Trileri, Avanturistički, Film

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 880,00 din

Sa popustom i do: 712,80 din (ušteda: 167,20 din)

Peto izdanje konspirativnog romana Azazel koji je često prevođen i kao Zimska kraljica upoznaje nas sa likom Erasta Fandorina mladog moskovskog pisara u ruskoj policiji . Priča počinje 1876. godine kada dvadesetogodišnji Erast igrom slučaja i zahvaljujući svojoj radoznalosti biva upleten u misteriozno samoubistvo jednog moskovskog studenta. Dalje istraživanje tog slučaja dovodi ga u konfrontaciju sa misterioznom organizacijom koja svoje egzekucije izvršava uz poklič „Azazel“ (pali anđeo – koji je čoveka naučio osećanju sopstvenog dostojanstva).

Ovaj roman je prvi u nizu romana Borisa Akunjina iz edicije Avanture Erasta Fandorina. Erast Petrovič Fandorin je devetnaestogodišnji plemić koji nakon smrti roditelja ostaje bez para. Zapošljava se kao činovnik u Kriminalističkom odseku moskovske policije. Sanja o tome da postane pravi istražitelj. Ta prilika mu se pruža nakon što se naslednik velikog bogatstva ubije na javnom mestu. Iz samoubicinog testamenta saznaje da je sav novac ostavio jednoj britanskoj lejdi. Zato mladi Erast kreće put Londona i otkriva da se oko, naizgled, milosrdne ledi, vrzma veliki broj sumnjivih likova. Novopečeni istražitelj nije svestan da se upleo u internacionalnu zaveru…

Roman Azazel proglašen je 2002. godine u Francuskoj za najbolje inostrano delo štampano u ovoj zemlji, a 2003. ušao je u najuži izbor za prestižnu englesku nagradu „Zlatni bodež“, mnogi televizijski i filmski producenti su otkupili pravo za ekranizaciju.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2011.

213

Ćirilica

Mek

22 cm

A125240

Prosečna ocena

5

(3)
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0

31. Januar 2010

Milica Petrović-Micko

Akunjin tvrdi da je počeo da piše knjige o Fandorinu da bi ljudi imali šta da čitaju u metrou ,a da ih ne bude sramota. Slučajno ili namerno stvorio je jedan od najboljih serijala krimi žanra, sa odličnim likovima i mnoštvom istorijskih činjenica. Pored toga stil pisanja je toliko dopadljiv i pitak da ćete jedva čekati da pročitate sve čto je ikada napisao.

31. Januar 2010

Ksenija Nikolić

Boris Akunjin upustio se u književnu avanturu kada je, tokom jednog putovanja, primetio da njegova supruga krije detektivski roman u koricama "ozbiljne" knjige. Naime, želeo je da napiše roman koji će biti i uzbudljiv i zanimljiv, ali i dovoljno ozbiljan da lepo vaspitane dame ne bi morale da ga čitaju krišom. Iz njegovog pera nastao je tako Erast Fandorin, upečatljiv lik, neka kombinacija ruskog intelektualca, japanskog samuraja i engleskog džentlmena. Iz knjige u knjigu pratimo Erastove raznovrsne avanture, ali i razvoj glavnog lika: u prvom romanu Fandorin ima svega 20 godina, u poslednjim avanturama on je ozbiljan sredovčan čovek sa visokim državnim pozicijama.

31. Januar 2010

Enki

Sam Akunjin kaže - dok je u komunističkoj Rusiji žanr detektivskih romana bio skoro nepostojeći, jer, "u zemlji u kojoj je trebalo da svi budu srećni, nije moglo biti ozbiljnih zločina". Da li znači da su procvat ovog žanra i milionski tiraži povezani sa rastućim kriminalom 90-ih? Odgovor nije tako jednostavan, jer dvoje vodećih autora krimi-bestselera koji se bave životom u savremenoj Rusiji, iako su pripadnici tog miljea, sa obe strane zakona, nikada nisu objavljeni van Rusije. Za razliku od Akunjina koji je preveden na 18 jezika. Akunjinovi romani nisu smešteni u savremenu Rusiju, već u devetnaesti vek, "kada je književnost bila velika, vera u napredak beskrajna, a zločini vršeni i otkrivani otmeno i sa stilom." U XIX vek koji iz škole pamtimo samo po Puškinu, Dostojevskom, Tolstoju i ostalim neporecivim veličinama književnosti. A onda se jedan Rus usudi da u isti period smesti priču o ruskom detektivu-nindži! Fenomenalno! O samom Erastu Fandorinu autor kaže - "Kada sam bio dete nije postojao ni jedan lik iz ruske književnosti koga sam mogao da imitiram. Bio sam Šerlok Holms ili Dartanjan, ili neki drugi prokleti stranac. Ne možete sa jedanaest ili dvanaest godina da se pretvarate da ste lik iz Turgenjeva. Šta biste radili? Cmizdrili? Žalili se?"

Artikli na akciji

899,00 din 728,19 din

660,00 din 534,60 din

499,00 din 404,19 din

2.058,00 din

1.666,98 din

Ušteda: 391,02 din

Od istog autora