IZLET

Suzan Vriland

Izdavač: Laguna

Žanr: Drama, Istorijski, Ljubavni

Redovna cena: 599,00 din

Sa popustom i do: 458,24 din (ušteda: 140,77 din)

Od autorke New York Times bestselera Devojka u zumbul plavom

Autorka bestselera Suzan Vriland opet se vraća, ovog puta sa živopisnim proučavanjem jedne od najomiljenijih slika na svetu, Renoarovog Izleta.

Remek-delo Ogista Renoara koje prikazuje grupu njegovih prijatelja kako uživaju jednog nedeljnog letnjeg popodneva na terasi kafea na Seni blizu Pariza odmah se može prepoznati. Kolekcionar umetničkih dela, italijanski novinar, ratni heroj, bogati slikar, poznata glumica i Renoarova buduća žena između ostalih učestvuju u trenutku la vie moderne u vreme kad su socijalne slobode bile sve jače a Pariz se oporavljao od francusko-pruskog rata.

Parižane je opijala želja za zadovoljstvima i težili su da od života stvore nešto izvanredno. Renoar je želeo isto i prihvatio se ovog velikog izazova u periodu ličnih kriza u umetnosti i ljubavi dok se sve vreme suočavao sa problemima odanosti i razilaženjem u stilovima, koji su izjedali impresioniste. Sa Renoarom kao naratorom, kao i njegovih sedam modela, sa Parizom i Senom u pozadini, Vrilandova nam osvetljava ukus, hedonizam i umetnost ere. Predivnom paletom treperavih, zanosnih karaktera ona oslikava njihove živote, ljubavi, gubitke i pobede i sama stvara portret.

„Impresionistički blistav i human kao i Renoarova slika koja ga je inspirisala, roman Izlet je i sâm istinsko umetničko delo koje spaja očigledna zadovoljstva života i nemoguće težnje u jedinstvenu, povezanu viziju. Suzan Vriland je već neko vreme jedna od naših najboljih spisateljica, a ovo joj je do sada najbolja knjiga.“ROBERT OLEN BATLER, dobitnik Pulicerove nagrade

„Vrilandova me je magično prenela u zadivljujući svet Renoara i njegovih modela. Živeo sam tamo, okusio sam i udahnuo atmosferu. Bogato, obavezno štivo.“EDVARD RADERFURD 

Kategorija:

Broj strana:

Format:

nav-id:

Knjige

444 strane

13x20 cm

A001160

11. April 2012

Marija Jankovic

Da sam nekim cudom imala priliku da vidim tu Renoarovu sliku, verovatno bih samo na kratko zastala, povrsno je pogledala i produzila dalje. Slika predstavlja jedan momenat tog vremena. I ova knjiga poput koncentricnih krugova, siri taj momenat na sudbine ljudi koji su bili modeli, na atmosferu s kraja XIX veka, na impresionizam. Mene je slika ocarala svojom sirinom koja je data u ovoj knjizi.

Artikli na akciji

990,00 din 801,90 din

805,00 din 724,50 din

885,00 din 796,50 din

2.680,00 din

2.322,90 din

Ušteda: 357,10 din