Besplatna isporuka za porudžbine iz Srbije.

Moralni poremećaj

Margaret Atvud

Izdavač: Laguna

Žanr: Drama

Redovna cena: 649,00 din

Sa popustom i do: 496,49 din (ušteda: 152,52 din)

Margaret Atvud je jedan od najznačajnijih pisaca našeg doba. Jedanaest priča koje čine delo Moralni poremećaj pletu pripovest o detinjstvu i odrastanju, zrelom dobu i starenju, zamršenim odnosima i životnim istinama. Zato ono liči na fotografski album – Atvudova niže jasno oslikane trenutke iz života glavnih junaka koji povezuju sve priče, ali i iz života njihovih roditelja, braće i sestara, dece, prijatelja, neprijatelja, nastavnika, pa čak i životinja. Kao i u albumu, vreme teče – od tridesetih godina XX veka sve do današnjih dana – i ređaju se raznovrsna mesta: veliki gradovi, predgrađa, seoska imanja, kanadske severne šume.

Naizmenično duhovit, potresan, lirski, neposredan, tragičan, svetovan, šokantan i duboko ličan, Moralni poremećaj u najboljem svetlu predstavlja slavni pripovedački dar i osobeni stil Margaret Atvud. Kako zaključuje Njujork tajms, „Atvudova ima direktan pristup ličnoj emocionalnoj istoriji ljudi, i sjajan uvid u njihovo srce i maštu“. 

„Margaret Atvud zaslužuje poseban pridev – atvudovski – kao obeležje njenog virtuoznog duha i jedinstvenog stila.“Čikago tribjun

Kategorija:

Broj strana:

Format:

nav-id:

Knjige

249 strana

13x20

A001079

Prosečna ocena

5

(2)
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0

10. Mart 2010

Maja Mihajlović

Margaret Atvud je genijalna. Njeno najnovije delo, "Moralni poremećaj", je u rangu njenih prethodnih romana. Bez obzira na to koji je žanr u pitanju, rezultati su zapanjujući. Ovo je knjiga kratkih priča. Sve priče povezuju žene jedne porodice. Mogu se čitati odvojeno ali svaka priča je dodatak porodičnom portretu.

31. Januar 2010

Katarina Petrović

Priče koje su poređane bez reda, prva je o starosti glavne junakinje pa se već u narednoj vraćamo u njeno detinjstvo, čine niz sličica i isečaka iz jednog proživljenog života. Može se čitati kao roman jer je kao i u životu to samo niz nekih bitnih događaja koji nas zauvek obeleže i promene. U originalu naslov glasi "Moral Disorder" a to bi po mom mišljenju bilo bolje prevesti kao "Poučni nered" ili "Pouke bez reda" jer u knjizi nema nikakvih moralnih poremećenosti a ove priče na jedan bilo istinski bilo ironičan način poučavaju junakinju.

Artikli na akciji

1.099,00 din 840,74 din

836,00 din 677,16 din

319,00 din 258,39 din

2.254,00 din

1.776,29 din

Ušteda: 477,71 din

Od istog autora