KRADLJIVICA KNJIGA

Markus Zusak

Izdavač: Laguna

20%

+15%

za 3

+20%

za 6

Redovna cena: 1.099,00 din

Sa popustom i do: 703,36 din (ušteda: 395,64 din)

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

„Briljantno i nesvakidašnje ambiciozno delo.” Njujork tajms

„Izuzetno, lirsko, prelepo i gnevno...” Sandi telegraf

EVO JEDNE MALE ČINJENICE: Umrećete.

1939. Nacistička Nemačka. zemlja zadržava dah. Smrt nikada nije imala toliko posla. Devetogodišnja Lizel živi sa svojom starateljskom porodicom u Ulici Himel. Roditelje su joj odveli u koncentracioni logor. Lizel krade knjige. Ovo je njena priča i priča o stanovnicima njene ulice, kada su bombe počele da padaju.

JEDNA VAŽNA NAPOMENA: Ovu priču pripoveda Smrt.

To je mala priča o:
devojčici
harmonikašu
nekim fanatičnim Nemcima
jevrejskom bokseru
i stvarno mnogo lopovluka

TREBALO BI DA ZNATE JOŠ NEŠTO: Smrt će posetiti kradljivicu knjiga tri puta.

nav-id:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A000894

533

Latinica

Mek

13x20 cm

04. Februar 2010

Branka

Već sama činjenica da ovu kjigu piše Smrt govori o njenoj neobičnosti. Veoma mi se sviđa kako je knjiga napisana, kako je pisac jednu tešku temu izneo na dostojanstven, ali i kroz formu pisanja duhovit i duševan način. Ovo je roman potpuno raličit od drugih!

31. Januar 2010

Zorana

Jednostavno napisana ali nimalo površna. Duboko izražene emocije i život iz vremena nacističke Nemačke. Priča o hrabrosti, nadi, ljubavi i lepoti koja odoleva užasima rata.

02. Februar 2010

Snežana Mitrović

Jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala u protekloj godini. Snažna priča, upečatljivi likovi, puno emocija. Smejaćete se i plakati, radovaćete se i strahovati dok čitate ovu knjigu. Narator je Smrt, koja samo radi svoj posao. Ali u tim teškim i mračnim vremenima u toku II svetskog rata ona ima previše posla. Čak je i Smrt umorna!

31. Januar 2010

Katarina Petrović

Drugi svetski rat u Nemačkoj, Smrt gleda odozgo i prati sudbinu jedne devojčice, Kradljivice knjiga. Originalna i inovativna knjiga koja na nov i svež način opisuje strahote rata. Interesantni nadnaslovi na početku svakog poglavlja priču seckaju na segmente i malo joj umanjuju težinu, a umetnuti crteži unose dah stvaralaštva i nade. Neobični likovi, devojčica opčinjena knjigama, dečak opčinjen njom, bombe padaju po ulici Himel a čitalac biva sve više uvučen u duhovito opisan užasan i magičan svet male kradljivice knjiga.

10. Jul 2018

vivehayan

Odlična knjiga, fantastično napisana i veoma neobičan prikaz dogadjaja. jednostavna i neverovatno pitka za čitanje. Obiluje neobičnim rečenicama, prikazima, dijalozima i crtežima i samim tim tera čitaoca da razmišlja i da joj posveti svoje misli i deo svog vremena. Jedan veoma neobičan a opet potpuno prihvatljiv i svima blizak opis dogadjaja koji obuhvataju stanovnike jedne ulice u nemačkoj krajem rata. Čitajući shvatate da je svako od nas jedinstven i da svako ma koliko nam se činio nebitan i mali vuče za sobom jedan ogromni univerzum svojih misli, odluka i doživljaja. Svako može biti u nekom smislu heroj ma koliko bio mali, nepoznat ili na prvi pogled nebitan

Artikli na akciji

665,00 din 565,00 din

350,00 din 252,00 din

880,00 din 712,80 din

1.895,00 din

1.529,80 din

Ušteda: 365,20 din