Iskoristite 15% količinskog popusta!

ARHEOLOŠKI MUZEJ ATINA

ARHEOLOŠKI MUZEJ ATINA

Luka Mocati

Izdavač: Službeni glasnik

Žanr: Umetnost

+15%

za 3

10%

Redovna cena: 508,24 din

Sa popustom i do: 388,80 din (ušteda: 119,44 din)

Kolekcija VELIKI SVETSKI MUZEJI u 12 knjiga obuhvata najbogatije zbirke najznačajnijih umetnika i njihovih dela iz kolekcija najpoznatijih svetskih muzeja: Ermitaž – Sankt Peterburg, Luvr – Pariz, Galerija Akademije – Venecija, Stara Pinakoteka – Minhen i Rejksmuzeum – Amsterdam, Britanski muzej – London, Arheološki muzej – Atina, Ufici – Firenca, Nacionalna galerija umetnosti –Vašington, Prado – Madrid, Egipatski muzej – Kairo i Umetničko-istorijski muzej – Beč.

Svaka knjiga sadrži priču o samom muzeju, njegovom značaju i bogatstvu, koju su pisali poznavaoci upravo te riznice. Zatim sledi pregled najvažnijih dela. Uz vernu reprodukciju, postignutu zahvaljujući vrhunskoj štampi, nalaze se podaci o slici i umetniku, koji nas na najbolji način uvode u svet slika i skulptura iz bogatih muzejskih zbirki. Radi lakšeg snalaženja, na kraju svake knjige štampan je registar umetnika i dela. Reč je o knjigama za gledanje i uživanje, ali i upoznavanje svetske kulturne baštine. Između ostalog, čitaoci mogu uživati u Delakroovim Alžirskim ženama, Đotovoj Stigmatizaciji Sv. Franje, Ogistovom Turskom kupatilu, El Grekovom Svetom Luju Francuskom, Karavađovoj Gatari, Davinčijevoj Mona Lizi i Bogorodici u pećini, u delima Mikelanđela, Rafaela, Rembranta, Ticijana, Van Dajka, Botičelija, Rubensa i još stotine drugih majstora.

Ovom kolekcijom pruža se mogućnost svakome da ima najpoznatija umetnička dela u svojoj biblioteci. Reč je o nezaobilaznim knjigama za sve ljubitelje umetnosti. Sam izbor muzeja i dela sabranih u ovoj kolekciji, onima koji su ih videli, pomoći će da ožive svoje uspomene, a one koji nisu posetili najveće svetske muzeje vodi na imaginarno putovanje kroz važna svetske zdanja. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2012.

95

Latinica

Tvrd

17 x 21 cm

A011501

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

495,00 din 378,68 din

350,00 din 267,75 din

1.188,00 din 908,82 din

2.033,00 din

1.555,25 din

Ušteda: 477,75 din