VEKTOR TRIDO

Juri Jurjevic

Izdavač: Laguna

Žanr: Akcioni, Trileri

+10%

za 3

15%

Redovna cena: 899,00 din

Sa popustom i do: 687,74 din (ušteda: 211,27 din)

Dok se međunarodni tim naučnika u veličanstvenom istraživačkom centru Trido priprema za šest meseci nemilosrdne polarne zime, troje njihovih kolega pronađeno je mrtvo, bez zenica, tela zgrčenih u sablasnim, neprirodnim pozama. Amerikanka doktorka Džesika Henli, talentovani i nekonvencionalni epidemiolog, stiže da ispita tu medicinsku zagonetku i otkrije nepoznati biološki agens pre nego što on izazove nove žrtve. Istovremeno, slavni ruski admiral dobija u Moskvi tajni zadatak da locira i vrati rusku podmornicu, koja je iznenada i neobjašnjivo nestala s radara glavne komande.Kocka je bačena. Njihovi životi će se ukrstiti u Jurjevicevom napetom prvom trileru, koji zadivljuje i zastrašuje svojom medicinskom i istorijskom ubedljivošću. Istraga Džesi Henli i zadatak admirala Rudenka ujedinjuju ta dva junaka u borbi protiv opasnosti mnogo veće nego što su mikrobi – protiv naučne megalomanije, latentne hladnoratovske zategnutosti, toksina koji ugrožavaju životnu sredinu u svetu, a sve to u nepomirljivim ekstremima Arktika.Kao triler koji sjajno opisuje opasno, nestabilno područje gde nauka i globalna politika mogu da se sudare s katastrofalnim posledicama, Vektor Trido podseća na klasike žanra kao što su Operacija Šakal Frederika Forsajta i Mala smrt u Lisabonu Roberta Vilsona, sa zastrašujućim realizmom Soja Andromeda Majkla Krajtona. Jurjevicev roman im je svima dorastao po dometu i detaljima. Zbog njegove alarmantne i otrežnjujuće autentičnosti, čitaoci su neminovno njime opčinjeni i moraju da se zapitaju: „Da li bi ovo zaista moglo da se dogodi?“

nav-id:

Kategorija:

Broj strana:

Format:

A000844

Knjige

448 strana

13X20

12. Septembar 2011

Milan Pavic

Ne preporucujem citanje nocu ili nece biti spavanja :)

31. Januar 2010

Tamara Mihailović

Prava misterija usred Severnog pola. Naučnici sa istraživačke stanice Trido jedan po jedan umiru od nepoznate bolesti. .Postavlja se pitanje kako, ili još bolje zašto? Bioterorizam i uvek prisutna politika su okosnica ove priče.

11. Mart 2011

Snezana

Knjiga koja ulazi pod kozu.Nema ni jedne suvisne reci. Likovi koje gledate dok hodaju, slusate dok pricaju, disete sa njima. I svaki put, kada se pogled sretne sa koricama Tridoa na polici, stanete i dugo, dugo, stojite bez reci, gledajuci u bljestavu belinu leda na Tridou ... Definitivno oplemenjuje !!!

Artikli na akciji

990,00 din 801,90 din

880,00 din 713,00 din

660,00 din 535,00 din

2.530,00 din

2.049,90 din

Ušteda: 480,10 din