DRUGA BOLENOVA KĆI

Filipa Gregori

Izdavač: Laguna

Žanr: Nagrađene knjige, Istorijski, Film

Redovna cena: 999,00 din

Sa popustom i do: 764,24 din (ušteda: 234,77 din)

DOBITNIK PRESTIŽNE PARKER PEN NAGRADE 2002. GODINE.

Meri Bolen privlači pažnju Henrija VIII kada dolazi na dvor kao četrnaestogodišnja devojka. Zaslepljena je zlatnim princem, ali njena radost prestaje kada otkrije da je Henri pion u dinastičkim zaverama. Kada zanimanje kapricioznog kralja izbledi, Meri dobija naređenje da svoje znanje o načinima da se on zadovolji prenese drugarici i suparnici: svojoj sestri Ani.

Ana uskoro postaje neodoljiva Henriju i Meri može samo da posmatra sestrin uspon. Ana ne preza ni od čega da ostvari svoje ambicije. Od tog trenutka Meri neće biti ništa drugo do "ona druga Bolenova kći." Ali van dvora postoji čovek koji se usuđuje da izazove moć njene porodice i ponudi Meri slobodan i strastan život. Samo kada bi ona imala snage da pobegne, pre nego što neprijatelji napadnu Bolenove kćeri... 

Po ovom romanu je snimljen istoimeni film. Glavne uloge tumače Skarlet Johanson (Lost in Translation, Girl with a Pearl Earring, Match Point, The Black Dahlia), Natali Portman (Garden State, Star Wars, Closer) i Erik Bana (Munich, The Hulk). 

Kategorija:

Broj strana:

Format:

nav-id:

Knjige

571 strana

13x20 cm

A000378

12. Februar 2010

Ana Dragičević

Intrige na dvoru Henrija VIII! Spletkarenje, prevare, izdaje! Na šta su sve spremni plemići kako bi opstali i ostali u naklonosti kralja! Ambicije pordice Bolenovih dovešće sestre Anu i Meri u vrtlog dvorskih dešavanja, koji lako može da odvede u smrt!

17. Jul 2011

Kristina Karić

Roman koji na izuzetan način opisuje Engleski dvor za vreme kontroverznog kralja Henrija VIII. Prožet je prevarama, tragedijom i ambicijom porodice Ane Bolen da se domogne prestola. Ta ista ambicija ostaće duboko urezana u dalju istoriju Engleske.

03. Februar 2010

Šeherezada Gazibegović

Odličan istorijski roman koji opisuje dvor u doba Tjudora i vladavine Henrija VIII. Doba kada je kralj mogao da bira veoma mlade devojke za svoje naložnice, a one su to doživljavale kao veliku čast. To dovodi do rivalstva između dve sestre Bolen koje se bore za kraljevu naklonost.

02. Februar 2010

Vesna Ćirković

Drugačije ispričana istorija od onoga kako smo navikli. Uvući će vas u dvor i predstaviti priču iz ugla Meri Bolen, sestre Ane Bolen o okrutnom, detinjastom kralju Henriju, rivalstvu prelepih sestara i još okrutnijoj porodici koja je spremna na sve da bi se domogla vlasti. Ova knjiga će vas odmoriti, nećete se smejati ni plakati ali je garantovano nećete ispustiti iz ruku. Uživajte uz nju.

01. Februar 2010

Maja Mihajlović

Radnja se dešava na dvoru Henrija VIII. Filipa Gregori opisuje surov i ambiciozan život tadašnjeg plemstva. U priču uvlači dve mlade devojke, Bolenove kćeri, koje se samo trude da ispune očekivanja drugih i, ako je to moguće, budu srećne.

Artikli na akciji

1.075,00 din 967,50 din

799,00 din 611,24 din

693,00 din 561,33 din

2.567,00 din

2.140,07 din

Ušteda: 426,93 din

Od istog autora