ČIK ME UHVATI

Frenk Abagnejl

Izdavač: Laguna

Cena : 749,00 din

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

SVETSKI BESTSELER I FILMSKI HIT  

„Neodoljivo! …dopire do kradljivačke crte koja čuči u svakom od nas.“Houston Chronicle

Zapanjujuća istinita priča o najtraženijem svetskom prevarantu po kojoj je snimljen igrani film u režiji Stivena Spilberga, sa Leonardom Di Kapriom i Tomom Henksom u glavnim ulogama.

Ukrao sam svaki novčić, do poslednjeg, i straćio novac na lepe krpice, luksuzan smeštaj, fantastične cice i druga čulna zadovoljstva. Bio sam na žurkama u svim evropskim prestonicama i na svim poznatim svetskim plažama.

Frenk V. Abagnejl, alijas Frenk Vilijems, Robert Konrad, Frenk Adams i Robert Mondžo, jedan je od najsmelijih prevaranata, falsifikatora, samozvanaca i begunaca u istoriji. U svojoj kratkoj, ali zloglasnoj karijeri kriminalca, Abagnejl je obukao pilotsku uniformu i kopilotirao mlaznjakom Pan Ama, prerušio se u šefa stažista jedne bolnice, bio pomoćnik državnog tužioca, izdavao se za univerzitetskog profesora sociologije i zaradio preko 2.500.000 dolara na falsifikovanim čekovima, sve pre svoje dvadeset prve godine. Poznat policiji dvadeset šest stranih zemalja i pedeset američkih država kao „Vazdušni razbojnik“, Abagnejl je živeo raskošan begunački život – sve dok ga se vlasti nisu dočepale. Sada jedan od vodećih nacionalnih stručnjaka na polju finansijskih malverzacija, Abagnejl je šarmantni nitkov čije urnebesne, međunarodne eskapade, često čudnije od mašte, i ingeniozna bekstva – uključujući i ono iz aviona – čine knjigu Čik me uhvati neodoljivom pričom o lukavstvu. „

Knjiga koja se bez daha čita od prve do poslednje strane.“West Coast Review of Books 

„Šta god čitalac mislio o njegovim zločinima, uhvatiće sebe kako se smeška i raduje podvizima kriminalca.“Charlottesville Progress 

„Iskričavo napisano… bogato detaljima i đavolski dobro.“ Kirkus Reviews

nav-id:

Broj strana:

Format:

A000056

260 strana

13x20 cm

01. Februar 2010

Siniša Ljuština

Još jedan od naslova koji su dokaz da film, ako scenario prati nečiju biografiju, ne može da bude bolji od knjige. Stiče se utisak da je tajna Abignejlovog uspeha bila u tome što njegove prevare nisu bile prevarantske, nego grandiozne, što je stvaralo prepreku drugima da uopšte pomisle na prevaru. Ko bi pomislio kad vidi čoveka u pilotskoj uniformi na aerodromu da se ne radi o pilotu, ili čoveka u bolnici u belom mantilu da nije lekar? Kao što će sitni lopov biti uhvaćen već na delu, ali onakvi kao što su oni koji su svojevremeno iz jedne beogradske institucije izneli koncertni klavir, i uz pomoć portira ga utovarili u kamion, nikad. Ono što film nije mogao da prenese su objašnjenja motiva i osećanja nakon izvršenih (ne)dela od strane samog Abignejla.

Artikli na akciji

132,00 din 95,04 din

1.100,00 din 891,00 din

599,00 din 383,36 din

1.831,00 din

1.369,40 din

Ušteda: 461,60 din