DOVOLJAN RAZLOG

DOVOLJAN RAZLOG

Marija Jovanović

Izdavač: Marija Jovanović

10%

+10%

za 3

Redovna cena: 825,00 din

Sa popustom i do: 668,25 din (ušteda: 156,75 din)

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

“U ovom romanu, ostala sam u istom tematskom krugu koji me je i do sada zaokupljao. Fabula je (opet) smeštena u Beograd, i najvećim delom odvija se u neposrednoj prošlosti. Ipak, nadam se da će čitaoci prepoznati i osetiti jedan drugačiji pristup, drugačiju intonaciju, da se tako izrazim. Za mene, lično, ovaj roman ima poseban značaj. Između ostalog, jedna od tema kojom se u romanu bavim odnosi se na problem s kojim sam se godinama posredno nosila, pokušavajući da pomognem osobi koju bezmerno volim. Stoga sam bila naročito obazriva u načinu na koji sam pristupila sižejnoj građi. Kada se progovori iz samog središta bola, velika je verovatnoća da se sklizne u patetiku. Jako sam se pazila da mi se to ne dogodi. Trudila sam se da utišam emotivni ton kazivanja. Prvi put od kada pišem, bila sam zadovoljna kada sam roman završila. Ne u smislu da smatram da sam iznedrila nekakvo remek-djelo, daleko od toga, nego u smislu da sam roman napisala najbolje što ja mogu.”

nav-id:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A007961

86-84685-40-9

263

Latinica

Mek

21

18. Februar 2010

Snežana Mitrović

Marija Jovanović u svojim romanima jako uspešno upliće elemente filozofije, i to je njena prepoznatljiva karakteristika, međutim u ovom romanu autorka se bavi temama iz oblasti psihologije i psihijatrije, odnosno opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Priča je jako dobro koncipirana, duboka, ogoljena do same srži, potresna i prepuna dramatičnih momenata. Marija Jovanović dobro opisuje patnju i bol tako da čitaoci sa velikim intenzitetom mogu osetiti ono što glavni lik preživljava. Rankina borba sa samom sobom i njena unutrašnja preživljavanja su jako upečatljivi.

14. Februar 2010

Marija Banjai

Prelepa priča o bolu, praštanju i odricanju. Složene strukture, radnja oscilira od prošlosti ka sadašnjosti ili obrnuto, a nekad je teško uhvatiti sam tok. U središtu su emocije, sve ostalo je manje važno. Roman nam govori o tome kako neke odluke naših roditelja u prošlosti mogu uticati na naš sadašnji život, kako se nositi sa posledicama i kako ih prevazići. Kako spoznati šta je zaista važno, a šta manje važno, šta nas čini srećnim i daje nam razlog za život...

11. Februar 2010

Ana Dragičević

Jedna životna i potresna priča. Bajka o Ivici i Marici, ali u realnom životu zvuči surovo! Ljubav prema majci je prirodna stvar, ali ako ste je lišeni, to vas može koštati normalnog detinjstrva! Ipak... tu prazninu mogu popuniti neke druge ljubavi koje daju volju za životom i volju za uživanje u njemu!

08. Januar 2020

Marko

Lep egzistencijalni roman.

Artikli na akciji

999,00 din 719,28 din

1.165,00 din 990,25 din

450,00 din 364,50 din

2.614,00 din

2.074,03 din

Ušteda: 539,97 din

Od istog autora