Hobit sa komentarima
Facebook Share Twitter Share

Hobit sa komentarima

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.458,00 din

Cena i do: 1.180,98 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.181,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

Za čitaoce širom sveta, Hobit predstavlja ulaznicu u čarobni svet Srednje zemlje, postojbinu vilenjaka, čarobnjaka, patuljaka, bauka, zmajeva, orki i ostalih bića opisanih u Gospodaru prstenova i Silmarilionu. Iznova proširen i potpuno redizajniran, Hobit sa komentarima Daglasa A. Andersona daje najdetaljnije i konačne odgovore na pitanja o izvorima, junacima i mestima pomenutim u Tolkinovom klasiku za sva vremena. Sa Andersonovim beleškama i originalnim tekstom priče koji je u celosti restauriran i ispravljen, integrisano je preko 150 ilustracija, vizuelnih interpretacija Hobita, specifičnih za brojne kulture koje su upoznale Srednju zemlju i čiji su je čitaoci zavoleli. Tolkinovi originalni crteži, mape i kolor slike su takođe u knjizi, što sve zajedno čini pravu raskoš raznovrsnih informacija. Hobit sa komentarima otkrice nam kako je Tolkin pisao, šta je sve na njega uticalo i šta ga je interesovalo, te kako se sve to odražava na detalje iz Srednje zemlje. Ova knjiga daje dragocen pregled Tolkinovog života, istorijat objavljivanja Hobita i objašnjava kako se svaki aspekt ove price uklapa u ostatak Tolkinovog izmaštanog sveta. Ovde možemo saznati kako je Golumov lik modifikovan da odgovara pravoj prirodi Jedinog prstena i procitati kompletan tekst “Pohoda na Erebor”, Gandalfovu pricu o tome kako je uspeo da pripremi ekspediciju na Erebor i pošalje Bilba s patuljcima. Anderson takode pronalazi vrlo smislene i cesto iznenadujuce veze sa našim svetom današnjice i književnom istorijom – od Beovulfa do Cudesne zemlje snergova, od Brace Grim do K. S. Luisa.

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2008

9788675600640

387

Latinica

tvrd

25

A019931

9788675600640

Prosečna ocena

5

(2)
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0

16. jul 2015.

viktor

U ovoj knjizi cete pronaci jednu pravu avanturu.Ocekujte samo najbolje. SVIMA PREPORUCUJEM !!!Preporucujem i NEDOVRSENE PRICE od istog pisca.DELFI KNJIZARA JE NAJBOLJA.

30. januar 2010.

Milica Petrović-Micko

O Hobitu nema mnogo čega novog da se kaže, ali ovo ilustrovano izdanje sa komentarima je fenomenalno. Pravi način da se čita ovakva knjiga. Kompletno uživanje u klasiku fantastike.

Od istog autora