Facebook Share Twitter Share

Iskupljenje

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 825,00 din

Cena i do: 668,25 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

ISKUPLJENJE je priča o ljubavi, ratu i razornoj moći mašte. Najtoplijeg dana u leto 1935, buduća književnica, trinaestogodišnja Brajoni Talis, izriče laž koja će imati tragične posledice za njenu porodicu i koja će je proganjati čitavog života.

Makjuanov najsloženiji i najimpresivniji roman; ljubavna priča, studija klasnih odnosa, i meditacija o moći - ali i ograničenjima - fikcije i umetnosti uopšte. Sunday Times

Dokaz da je Makjuan u ovoj zemlji nedostižni književni div. Independent on Sunday

Nacionalna nagrada kritike za najbolji roman u SAD 2002.

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2008

978-86-7448-373-2

311

A011418

9788674483732

Prosečna ocena

5

(2)
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0

06. mart 2010.

Jelena Antić

Suptilna priča o jednoj zanimljivoj devojčici, njenoj porodici i jednoj jedinoj greški koja će potpuno promeniti tok porodične istorije. Pisac vrlo tanano dočarava likove, njihove karaktere i sudbine. Glavni lik, devojčica Brajoni, jako želi da postane picac. Njena mašta ispisuje u početku bezbrižne dečije komade koji polako prerastaju u ozbiljna pitanja o životu, samoći i svetu. Ipak, kada njena beskrajna mašta oboji jedan skoro beznačajan događaj, Brajoni postaje glavni krivac za mnoge uništene živote. Teški teret za malu devojčicu. Do kraja života će ga nositi.

02. februar 2010.

Enki

Kada se sve čini očigledno, i kada mislite da ste sve shvatili, jer ste tako pametni, i kada su sve kockice na svom mestu, i kada nema sumnje da ste u pravu i da znate istinu – odjednom odrastete i naučite da nije sve tako kako izgleda. Priču o bolnoj grešci koju jedna devojčica napravi i time uništi nekoliko života, i o tome kako pokušava da sve ispravi, Mekjuen pripoveda briljantno, jasno, elokventano, sa dubinom koju više ne očekujete u savremenoj književnosti. Zamišljen kao ispovest koju glavna junakinja priča, bez sentimentalnosti i cmizdravih pasaža, neodoljivim stilom nekadašnjeg devojčurka sa preterano razvijenom maštom, ovaj roman osvaja i progoni. I kada zavolite junake i oprostite njihove greške jer razumete njihove motive, očekujete happy end, postmoderna vas lupi po nosu - nekada iskupljenja jednostavno nema, šteta koja je načinjena mešanjem u tuđe živote ne može se popraviti, nema katarze, pravila u književnosti su porušena.

Od istog autora