Facebook Share Twitter Share

Pisci i ljubavnici

15%

10%

za 3

Cena: 1.199,00 din

Cena i do: 917,24 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Bestseler New York Timesa

Knjiga godine po oceni Kirkus Reviewsa

Knjiga ovenčana priznanjem England Society's Book Award for Fiction

Potpuno iskreno, neodoljivo i pronicljivo kazivanje o kreativnosti i životu. Portret umetnice u mladosti.

Slomljena iznenadnom smrću majke i krahom ljubavne veze, Kejsi Pibodi, nekadašnje golfersko čudo od deteta, dolazi u Masačusets bez plana za budućnost. Radi kao konobarica na Harvardovom trgu i živi u iznajmljenom memljivom sobičku pored garaže, posvećujući slobodno vreme romanu koji piše već šest godina.

Iako je prešla tridesetu, Kejsi još grčevito istrajava u nečemu od čega su sve njene stare drugarice odavno odustale: rešenosti da živi kreativnim životom. Kada se istovremeno zaljubi u dva potpuno različita muškarca u ionako mukotrpnom nastojanju da ispuni svoje stvaralačke ambicije i uravnoteži sukobljene zahteve umetnosti i života, Kejsi se suočava sa dodatnim izazovima koji je guraju do ruba provalije.

Priča nas vodi kroz poslednje dane razdoblja u kojem se baš svi aspekti njenog života nalaze u krizi. Napisan duhovito, saosećajno i inteligentno, roman Pisci i ljubavnici je očaravajuće štivo koje istražuje zastrašujući i uzbudljivi prelazak iz jedne u drugu fazu života.

Pisci i ljubavnici su, između ostalog, toliko fascinantni zbog savršeno baždarenih pojedinosti, ubedljivih razgovora i ironične duhovitosti… Ovo je knjiga o strasti, želji, bolu, odlučnosti i nalaženju svog puta. O žudnji za ljubavlju, porodicom i uspehom… velikodušno prožetoj srcem i dušom, humorom i mudrošću.“
NPR

„Lili King uspeva da uhvati nemir krize kasne mladosti i ekscentričnosti života jedne spisateljice, nadopunjavajući narativ duhovitošću, raskošnim slikama i urnebesnim ismevanjem literarnog elitizma.“
People

„Pravi užitak! Emocionalna snaga Pisaca i ljubavnika je ogromna.“
New York Times Book Review
 

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

9. jun 2023.

978-86-521-4896-7

344

Latinica

Mek

13x20 cm

A272105

9788652148967

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare