Jakov i Petra bezbedno plivaju
Facebook Share Twitter Share

Jakov i Petra bezbedno plivaju

10%

10%

za 3

Cena: 660,00 din

Cena i do: 534,60 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 535,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

"Priča u stihovima sa ivice bazena
Jakov i Petra BEZBEDNO plivaju
Bezbedno kupanje i plivanje – šta svako dete treba da zna?

Slikovnica “Jakov i Petra BEZBEDNO plivaju” JESTE?

„Jakov i Petra BEZBEDNO plivaju” je edukativna slikovnica za decu pisana u stihu o tome šta svako dete treba da zna, kada krene na plivanje sa drugarima na otvorene vode: reku, jezero, more!

Priča u stihovima sa „ivice bazena” (jedina u Srbiji, EX YU), namenjena je deci, (ne) plivačima od 2 do 6 godina, koja im pomaže da budu spremniji za igru na najvećem igralištu na svetu – vodi! Jer, prevencija i bezbednost dece, u i oko vode, najbitniji su od najmanjeg dečijeg uzrasta.

Slikovnica je VAŽNA zato što svaka prevencija, edukacija roditelja, dece, čitave familije o bezbednosti u vodi i oko vode potencijalno može spasiti nekome život!

• Slikovnica je kreirana da na zanimljiv, zabavan način upozna i podseti decu, ali i roditelje o PRAVILIMA PONAŠANJA, jer svako kupalište može biti i najopasnije ukoliko kupači ne poštuju njegov „kućni red“.

• Nudi REŠENJE za lakše upoznavanje dece sa potencijalno opasnim situacijama kraj vode, usvajanjem pravila ponašanja i konceptom bezbednosti, bez napuštanja zone sigurnosti.

Slikovnica je na neki način PREVENCIJA od neželjenih povreda koje se dešavaju prilikom kupanja i plivanja na otvorenim vodama: reci, jezeru, moru i to kod najmlađe dece samo zato što se ne pridržavaju osnovnih bezbednosnih pravila ponašanja u vodi i kraj nje.

Šta možete OČEKIVATI od slikovnice „Jakov i Petra BEZBEDNO plivaju”?

Bezbednost dece u vodi je prioritet!

„Jakov i Petra BEZBEDNO plivaju” je aktivna dečija knjiga u slikama, stihovima (na 24 strana), sa pitanjima i zanimljivim podacima o bezbednom plivanju, osnovnim pravilima ponašanja u i oko vode – reke, jezera, mora. Na svakoj strani slikovnice deca se susreću sa novim stihom, saznanjem koliko neke situacije mogu biti opasne u i oko vode. Ali i savetom Zlatne ribice koja decu, ali i roditelje dodatno edukuje, podseća: Šta svako dete treba da zna o bezbednom kupanju, plivanju?

Na kraju slikovnice je jedanaest pitanja, koja decu podsećaju šta se sme, a šta ne u i oko vode.

Na koja pitanja slikovnica daje ODGOVORE?

Brat i sestra, ne viši od metra, od rođenja BEZBEDNO PLIVAJU. Pre nego što su prohodali njih dvoje su zaplivali. Danas plivači od malena, uz Tatu za plivanje pokušaće deci u stihu da daju odgovor: Koja su osnovna pravila BEZBEDNOG kupanja i plivanja. Šta svako dete treba da zna kada krene sa drugarima na reku, jezero, more?

Sa druge strane Zlatna ribica otkriće deci: Da li je isto plivati u bazenu ili u reci, jezeru i moru? Koje su osnovne spasilačke veštine? Da li su deca spasioci? Kako pomoći drugaru koji je u vodi u nevolji? Čime je obeležen deo vode gde sme da se pliva? Da li je bezbedno da se gnjura u mutnoj vodi, a da li je poželjno plivanje kada je nevreme? Koliko su mišići, šlauf, gumena lopta, dušek bezbedni za plivanje?

Za KOGA je slikovnica o pravilima ponašanja na bazenu?

Slikovnica je namenjena deci uzrasta od 2 do 6 godina,
kojima roditelji, bake, deke, tete… čitaju ovu vrstu edukativnih priča u slici, stihu.

Namenjena je i deci predškolskog uzrasta kojima vaspitači interpretiraju ovu pesmu i na taj način im pomažu da budu spremnija za igru na najvećem igralištu na svetu – vodi!

Želja mi je da se ova slikovnica nađe kraj bazena plivačkih klubova, kao i u rukama trenera za plivanje, koji će deci, (ne) plivačima, pre časa pročitati slikovnicu i podsetiti ih koja su osnovna pravila bezbednog kupanja i plivanja – Šta svako dete treba da zna, kada krene na plivanje sa drugarima na otvorene vode: reku, jezero, more! Prevencija i bezbednost dece, u i oko vode, najbitniji su od najmanjeg dečijeg uzrasta.

Da, da, i za vas je:

• Decu koja prvi put plivaju, kupaju se na otvorenim vodama: reci, jezeru, moru
• Za plivače da se podsete koje su to situacije u i oko vode, koje nepoštovanjem osnovnih pravila kupališta mogu dovesti do neželjenog ishoda
• Roditelje čije dete je krenulo na plivanje sa drugarima na otvorene vode
• Ali je i za tetke, ujne, stričeve, bake, deke… koji decu od najranije uzrasta uvode u svet čitanja i bezbednog plivanja. "
 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

24

Latinica

Mek

23 cm

A271946

9788690307678

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora