Dejvid Koperfild
Facebook Share Twitter Share

Dejvid Koperfild

10%

10%

za 3

Cena: 1.999,00 din

Cena i do: 1.619,19 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Dejvid Koperfild je obrazovni roman Čarlsa Dikensa i ujedno jedno od njegovih najpoznatijih literarnih ostvarenja. Nakon što je objavljivan u nastavcima, roman je ugledao svetlost dana 1850. godine. Skoro dva veka kasnije, ova priča o odrastanju i životinim nedaćama glavnog junaka i danas dopire do srca čitalaca širom sveta.

Po motivima iz svog života, Čarls Dikens piše priču o dečaku Dejvidu Koperfildu i prati njegov život od rođenja do zrelog doba. Pripovedanje u prvom licu približava čitaocima junakove dogodovštine i životna previranja. Sve životne faze junaka su ispraćene usponima i padovima, neočekivanim gubicima i surovim obrtima. Ipak, Dejvid Koperfild iznova u sebi pronalazi ljubav prema životu i volju za napretkom.

U britke rečenice ovog romana pisac je upleo i sliku celokupnog engleskog društva viktorijanskog doba. Kako se pojedinac snalazi u takvom društvu i da li je odnos društva i pojedinca drugačiji u svakom novom vremenu? Zasigurno, Dejvid Koperfild je klasik u kom će čitalački užitak pronaći sve generacije – od najmlađih čitalaca, koji se mogu poistovetiti sa junakom, do onih najstarijih, koji se rado sećaju svog detinjstva. 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

800

Ćirilica

Tvrd

24 cm

A271178

9788610046205

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora