Ispuni život ljubavlju
Facebook Share Twitter Share

Ispuni život ljubavlju

10%

10%

za 3

Cena: 1.980,00 din

Cena i do: 1.603,80 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.604,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ljudski život bio bi veoma tužan kada bi ljubav bila slučajnost na koju ne možemo da utičemo. Ali, na sreću, to nije tako. Voleti i biti voljen – tome ne samo da je moguće naučiti se, nego je neophodno tome posvetiti posebnu pažnju! Jer – šta je život bez ljubavi, i kakve u njemu može biti radosti? A da li joj mi zaista posvećujemo dovoljno pažnje? Ne maštanjima, ne flertu, nego sistematskom, planskom radu na sebi, na svojoj ljubavi?

Ako je odgovor negativan, treba li se onda čuditi zašto nam na planu ljubavi ne ide baš onako kako bismo hteli?
Ako budemo radili na tome, rezultati sigurno neće izo- stati. Jednostavno treba shvatiti šta je to što doprinosi ljubavi, a šta je prepreka za ljubav, i postepeno sprovoditi odgovarajuće promene u svojoj ličnosti.

To nije nešto neprirodno. Ljubav je norma, kao što je i telesno zdravlje norma. Loše navike i nedovoljno kretanje lišavaju nas zdravlja. Razni oblici zla u nama, koje je već postalo navika, lišavaju nas ljubavi, ali to se može ispraviti.

To znači da je naša sposobnost da volimo – u našoj vlasti. A ako mi istinski volimo (nemojte to da mešate sa raznim strastima koje obično shvatamo kao ljubav), onda i nas vole. Dakle, u našim je rukama ne samo naša ljubav prema drugima, nego, delimično i njihova ljubav prema nama.

Knjiga Dmitrija Semenika baca svijetlo na savremenog i obremenjenog čovjeka, koji je sam sebe, sopstvenim izborom, doveo do pogrešnog cilja. Takav rezultat je, prije svega, pogrešna upotreba date nam slobode. Zbunjen, uplašen i beznadežan, čovjek današnjice, linijom manjeg otpora, utočište pronalazi u raznim surogatima, čiji efekat ima kratak rok trajanja, nakon čega slijedi još dublji ponor. Knjiga nudi efikasna upustva, dostupna svakom ko hoće da radi na sebi i upozna sebe. Budući da je njen autor pravoslavni psiholog, knjiga će biti na korist, pored psihologa i psihoterapeuta i sveštenicima zarad lakšeg prepoznavanja određenih poteškoća sa kojima se susreću vjerujući.
– Strahinja Višnjić, MA teolog, geštalt psihoterapeut (pod supervizijom) 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

317

Latinica

Mek

21 cm

A269443

9788685521430

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora