Priručnik za diktatore
Facebook Share Twitter Share

Priručnik za diktatore

10%

10%

za 3

Cena: 1.098,90 din

Cena i do: 890,11 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Da li ste ambiciozni? Budite se noću okupani znojem zbog uzbudljivih snova u kojima vidite sebe na vrhu piramide, obučeni u blještavu uniformu na kojoj od ordenja nema mesta više ni za izviđačku značku? Savest vas ne muči često i susigurno se niste zbog nje probudili. Gajite snove o bezgraničnoj moći koja će vam omogućiti da vaš narod, (možda čak i pokoji susedni, što da ne!?) oslobodite bilo kakvih egzistencijalnih dilema o tome šta je najbolje za njih? Ne prezate od korupcije jer cilj, pogotovu onaj viši, opravdava sva moguća sredstva? Onda je ovo, bez ikakve sumnje knjiga za vas.

De Meskita i Smit, dva ugledna univerzitetska profesora, politkologa stručnjaka za međunarodne odnose, napisali su ovaj kultni priručnik, preveden na brojne svetske jezike, za sve ambiciozne i beskrupulozne ljude koji neće prezati ni od čega da bi ostvarili svoju osnovnu fiziološku potrebu: da se dočepaju vlasti. I to je tek lakši deo posla. Ostati na tronu mnogo je teže i nijedna žrtva nije dovoljno velika da bi se taj cilj i ostvario. Naravno, ovo je knjiga i za sve nas koji se i posle toliko preživljenih diktatura i dalje učimo kako da ih prepoznamo i da se efikasno borimo njih.

Priručnik za diktatore ogoljava jedan od najstarijih zanata i ne, nije u pitanju onaj časniji, koji vam je prvo pao na pamet, već onaj vladarski. Veoma stručno, ali u isto vreme sa puno humora i ironije, pred vama se odigrava drevna predstava uzurpiranja vlasti, samo što ovog puta ne dobijamo informacije iz medija koje kontrolišu interesne grupe, već od stručnjaka koji precizno mapiraju i definišu istinsku prirodu diktature.

Šta se dešava iza kulisa velikih državnih udara, revolucija pa čak i demokratskih izbora koji neretko izrode diktatore? Kako su to radili vrhunski majstori svog zanata, oni poznatiji poput Mobuta Seseka, Lenjina, Mugabea, Huseina, Kim Džong Una, Mao Cedunga, Fidela Kastra, pa do onih manje poznatih mešetara sa Volstrita i izvršnih direktora megakorporacija poput Karli Fjorine, ili pak onih mikrodiktatora kao što je izvesni Robert Rizo, gradski menadžer kalifornijskog gradića Bela koji je uspeo da iskoristi svoju naizgled beznačajnu poziciju i nezakonito stekne ogromna materijalna sredstva. Pravila su jednostavna i treba ih uporno slediti bez mnogo preispitivanja. 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

462

Latinica

Mek

21 cm

A269374

9788660700423

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare