Facebook Share Twitter Share

Kćeri Sparte

15%

10%

za 3

Cena: 1.299,00 din

Cena i do: 993,74 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 994,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Priča o Troji oslikana jarkim bojama i ispričana iz ugla dve žene čije glasove predugo niko nije čuo.

Već hiljadama godina muškarci pričaju legendu o ženi zbog koje je isplovilo hiljadu brodova – ali sada je vreme da se ova pripovest čuje iz njenog ugla. Roman Kćeri Sparte priča je o tajnama, ljubavi i tragediji iz vizure žene odgovorne za najrazorniji mitološki rat, ozloglašene Helene, kao i njene sestre Klitemnestre.

Spartanske princeze Helena i Klitemnestra žive u izobilju i raskoši. Čitava Grčka im zavidi na plemenitoj krvi i lepoti kakvoj nema ravne. Ipak, sve povlastice imaju svoju cenu. Još kao devojčice, sestre su prinuđene da se rastanu i udaju za inostrane kraljeve po očevom izboru – za Menelaja i njgovog moćnog brata Agamemnona. Ipak, čak i kada postanu kraljice, od njih se očekuje da obave samo dva zadatka: da rode naslednika i budu otelotvorenje ženske krotkosti i smernosti.

Kada zapostavljanje, surovost i častoljubivost muževa postanu nizdrživi, Helena i Klitemnestra moraju da zbace društvene okove i stvore sebi nov život, a burne posledice njihovih postupaka osećaće se još tri hiljade godina.

„Hejvudova je udahnula nov život dvema važnim ličnostima antičke kulture i dočarala bogat i buran unutrašnji svet žena na koje inače gledamo samo kao na simbole.“
Kirkus Reviews

„Roman u kojem će jednako zaintrigirati i ljubitelji grčke mitologije i oni koji se sa ovom temom susreću prvi put. Priča u kojoj ćete uživati od prve do poslednje stranice.“
Entertainment Monthly
 

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

13. april 2023.

978-86-521-4863-9

368

Latinica

Mek

13x20 cm

A269120

9788652148639

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare