Crvena dama
Facebook Share Twitter Share

Crvena dama

10%

10%

za 3

Cena: 1.290,00 din

Cena i do: 1.044,90 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.045,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Tmuran zimski dan u Švajcarskoj 1995. godine. Georg Huber, bivši načelnik bezbednosti, prisustvuje sahrani bankara Gotfrida fon Adlera. Tom prilikom, Georg Huber saznaje od lokalnog notara da ga je pokojnik pomenuo u svom testamentu i ostavio mu kofer nepoznate sadržine. Sve što notar može da mu kaže jeste da se u njemu verovatno nalaze veoma važna dokumenta. Huber se priseća razgovora vođenog sa bankarom nekoliko meseci pre toga u njegovom zamku. Shvata da se u tom razgovoru, i objašnjenjima koja je Fon Adler tada izneo, nalazi ključ potonjeg testamenta.

Njegov poznanik, vršnjak 20. veka, objasnio je da je van uskog švajcarskog prostora podržavao mnogo toga od čega je u sopstvenoj zemlji zazirao. Zato je kao mladić imao razumevanja za populističku ekstremnu desnicu kako u Italiji, tako i u Nemačkoj. Zahvaljujući svojoj profesiji, svojoj nacionalnosti i svome poreklu Gotfrid fon Adler imao je otvorene puteve kroz povest Evrope. Poveravane su mu tajne i pred njim su izrečene mnoge ispovesti, kao pred idealnim svedokom koji nikada neće izneveriti.

Iskreno se družio sa Rajnhardom Hajdrihom i intimno se zbližio s Leni Rifenštal i Magdom Gebels. Bio je u poziciji da prati uspon Adolfa Hitlera i njegovu metamorfozu iz osrednjeg ideologa preko narodnog tribuna do kancelara trećeg Rajha…

Učestvovao je u odstranjivanju Rema, imao prilike da posreduje u zaveri protiv Tuhačevskog, bio upućen u pripreme neverovatnog poduhvata
Rudolfa Hesa. Dok iščitava jednu po jednu beležnicu, pred Huberom se razotkriva jedan koliko fascinantan, toliko zastrašujući svet koji je Fon Adler očito do tančina poznavao.

Švajcarski gambit je roman iz tri dela, gde ništa ne mora biti tačno ali sve može biti istinito. Ova istorijska freska otvara drugačije perspektive i baca novo svetlo na jedan od najtragičnijih perioda ljudske povesti. 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

338

Latinica

Tvrd

21 cm

A268608

9788651520856

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora