Lažljivi poker
Facebook Share Twitter Share

Lažljivi poker

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 2.900,00 din

Cena i do: 2.349,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ova knjiga počinje proveravanjem onoga što su rekle američke, francuske, belgijske… televizije i novine. Na samom početku autor iznosi tezu da su laži sredstava javnog informisanja o ratu u bivšoj Jugoslaviji bile isto tako ogromne kao i laži o Zalivskom ratu. Ova knjiga nam pruža uvid u mehanizme i ciljeve dezinformacija, a pitanje koje Mišel Kolon postavlja jeste: možemo li dopustiti da nas lažu uzduž i popreko prilikom svakog vojnog mešanja?

Navodeći izvore, novinske članke i izjave aktera događaja s kraja prošlog veka, Kolon na jednom mestu objedinjuje dokaze koji otkrivaju stvarne interese velikih sila i njihove tajne smicalice tokom četiri godine bratoubilačkog rata.
Belgijski novinar i borac za pravdu i istinu detaljno analizira odakle potiču čuveni „nacionalizmi”, kakve privredne i finansijske interese prikrivaju, te donosi opšti zaključak – da li možemo očekivati novi rat i da li se Evropa jugoslavizuje?

Jer, Jugoslavija je, zaključiće Kolon, poslužila kao zamorče. I ne tvrdi to autor, već upravo nekadašnji generalni sekretar NATO-a, Havijer Solana: „Ogled izvršen u Bosni može da posluži kao model za buduće operacije NATO-a”. 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

379

Latinica

Tvrd

30 cm

A268585

9788651520726

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora