Prolećna žurba sa vilom Đurđicom
Facebook Share Twitter Share

Prolećna žurba sa vilom Đurđicom

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 3.300,00 din

Cena i do: 2.673,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovo je knjiga kratke proze u kojoj nam pisac na bajkovit način oslikava selo i njegove stanovnike tokom proleća. Sve priče su obojene nežnošću, ljubavlju i dobrotom uz naglašavanje moralnih i porodičnih vrednosti.

Namera pisca je da čitaoce na drugačiji način upozna sa vrlinama i da ih inspiriše i motiviše da shvate značaj zdravlja, da razumeju potrebu za očuvanjem biljnog i životinjskog sveta, da nauče da vrednuju plemenitost i čestitost, ali i da umeju razlikovati ponos od hrabrosti ili pažljivost od zahvalnosti.

Mesto dešavanja radnje svih priča je Luka godišnjih doba. To mesto zaista postoji u jednom skrivenom komadiću Srbije. Čudesno je i skroz drugačije od svih sela! Glavni junaci, Nada i Dragoljupče, đaci su vile Đurđice koja je sinonim za učiteljicu, ali ne bilo koju. Onu koja ume da pomaže, da deli, da inspiriše, koja razume sva bića podjednako i koja svoje đake oblikuje u skladu sa potrebama prirode, svesna da bez opstanka prirode nema ni opstanka bilo kog živog bića, pa ni čoveka.

Nada i Dragoljub čitaocima otkrivaju svoje maštovitastične avanture pune čarobnastičnih doživljaja, poput putovanja po domovini i svetu, ali i iskustvenog učenja na livadi, u laboratoriji, na pašnjaku ili visoravni, odnosno svuda pod otvorenim nebom.

Sve te avanture dešavaju se tokom proleća na selu, za vreme vladavine vile Đurđice i trajanja Prolećne žurbe. Prolećna žurba je dom vile Đurđice i prolećnog godišnjeg doba. Nakon Jesenje gozbe i Zimskog mira, ovo je treća četvrtina Luke godišnjih doba.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

87

Ćirilica

Tvrd

28 cm

A267952

9788682126027

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora