Američki pohod na Rusiju 1 i 2
Facebook Share Twitter Share

Američki pohod na Rusiju 1 i 2

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.200,00 din

Cena i do: 972,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

dr Dragan Pavlović, urednik časopisa Dialogue, Pariz, profesor anestezije i intenzivne medicine, Dalhousie University, Halifax. Canada, Ranije: profesor patofiziologije, European University, Belgrade; profesor i direktor laboratorije za eksperimentalnu anesteziologiju, Universität Greifswald; istraživač INSERM 408 (226), Université Paris 7, Pariz.

Kao što je bilo u klasičnim fašističkim državama, demokratija je skoro potpuno iščezla i održava sa samo u proceduri izbora predsednika države (gde je takođe kontrolisana kompleksnim izbornim sistemom) ili na najnižim lokalnim i nevažnim nivoima. Važne odluke se donose od ekspert timova i tela krupnih finansijskih korporacija. Demokratija je verovatno samo neka veoma vešta metoda za održavanje na vlasti koja mora da dopusti da ta vlast bar teorijski može da se promeni. Namera du se postigne što viši nivo pravde je sadržana u njenom konceptu, ali se aktualizovanjem te namere sama demokratija opravdava. Kad viši interesi ovaj proces ugrožavaju, dobijamo neku vrstu fašizma, i to je ono što danas često imamo u tzv Zapadnom društvu.

Suština pretpostavke je da su SAD postavile previsok ali pogrešan moralni cilj – uništenje druge nuklearne sile i time, koristeći utilitarnu logiku, došle do zaključka da su sva sredstva dozvoljena kako bi se taj cilj ostvario. Taj cilj smatra se „opravdava“ gotovo sve druge na moralnoj lestvici niže rangirane amoralne akte, ako su u službi istvarenja tog cilja. To bi bila suština MEITa. Kako to nije razvijena ideologija već jedna trivijalno pogrešna stategija, verovatno se konflikt može rešiti kroz dijalog između dve strane. 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

368

Ćirilica

Mek

21 cm

A267887

9788653108212

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora