Noć knjige 9 – 11. jun 2023.

Snežana u dvadesetom veku
Facebook Share Twitter Share

Snežana u dvadesetom veku

Cena: 1.100,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Đovani je šarmantan muškarac, velikodušan i neuspešan. Kandi je prelepa žena koja ne zna za meru kad je reč o nepristojnosti, alkoholu i ljubavi. A Bjanka? Bjanka je njihova kćer jedinica, koja odrasta u neurednom stanu na periferiji Bolonje okružena sukobima i uz majčinu neobjašnjivu odbojnost. Odmalena nalazi utehu u bajkama, u kojima su majke maćehe ali devojčice naposletku pronalaze spas u šumi. Neobičan jaz koji je deli od majke s godinama postajesve dublji ambis, gotov da je proguta. Tako prolazi Bjankinih prvih dvadeset godina: uz školu, prve ljubavi i tragediju koja će označiti kraj detinjstva i stavititačku na njene strasti.

Devedesetih godina u grad, poput pošasti, stiže heroin i Bjanka spoznaje samouništenje: dok joj se majka opija alkoholom, ona prati zov narkotika. Zašto im je, kad su već toliko različite u svakom pogledu, zajednička samo ta nelagoda u suočavanju sa svetom oko sebe? Reč je o drevnoj želji za samouništenjem, o decenijskoj tragediji kojoj nikako da dođe kraj – a započetoju bordelu koncentracionog logora Buhenvald.

Živim perom, natopljenim istorijom dvadesetog veka i naoštrenim dubokim saosećanjem za ljudske slabosti, Marilu Oliva nam nudi priču koja tera na razmišljanje o onome o čemu porodice ne razgovaraju, o nezalečenim ranama koje se neumoljivo otvaraju iz generacije u generaciju. Snažan i poetičan roman koji daje glas čitavom jednom veku.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

320

Latinica

Mek

21 cm

A267298

9788680654218

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare