Svetlost mudrosti: antologija neprolaznih misli
Facebook Share Twitter Share

Svetlost mudrosti: antologija neprolaznih misli

10%

10%

za 3

Cena: 1.595,00 din

Cena i do: 1.291,95 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.292,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Antologija Svetlost mudrosti novi je, izuzetan znamen, istinski biser kojim čitaoca daruje priređivač Milorad Marinović, godinu dana posle objavljivanja njegove prve antologije ovog tipa objavljene pod naslovom „Putokazi mudrosti“.

Kao i u prvoj, tako je autor i u ovoj knjizi suptilno, s izoštrenim duhom, majstorski odabrao hiljade mudrosti, misli pojedinaca i izreka oblikovanih u različlitim kulturama sveta, od prvih pisanih tragova u ljudskoj istoriji do danas. Iz gotovo nepregledne kolekcije brižljivo sakupljane decenijama, autor se ovog puta oslonio na oko 1.300 izvora. Iz njih je odabrao nove mudrosti, koristeći se osobenim modelom u kome će čitalac lako prepoznati snažan autorski pečat utisnut na ulazu u ovaj zadivljujući trezor.

Otuda knjiga koju čitalac drži u ruci, antologija Svetlost mudrosti , zajedno s ranijom antologijom „Putokazi mudrosti“ istog autora, bez ikakvog preterivanja, mogu se označiti kao sasvim osobeno, kapitalno delo kada je reč o literaturi ove vrste.

Zbirka Svetlost mudrosti , kao i prethodna antologija, zaista je prava poslastica, knjiga koju će čitalac neprekidno želeti da ima nadomak ruke.
 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

432

Latinica

Mek

21 cm

A266440

9788660813789

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora