Beograd novog doba: Beogradske priče
Facebook Share Twitter Share

Beograd novog doba: Beogradske priče

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 880,00 din

Cena i do: 712,80 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 713,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Knjiga Beograd novog doba je zbirka od 21 kratke priče posvećene savremenom Beogradu, kao metropoli u kojoj se život malog čoveka i osnovne ljudske vrednosti gube u kovitlacu globalizacije i sveopšte trke za novcem i slavom. Knjiga promišlja o trajnim vrednostima kao što su ljubav, prijateljstvo, nada, vera, religija, ali i o razočaranjima, strahovima, predrasudama i svemu onome što prati život čoveka današnjice, razapetog između izazova savremenog doba i onoga što on zaista jeste ili bi hteo da bude.

Autor ispituje tanane niti čovekove duše, pokušavajući da otkrije da li su nam danas, više nego ikada pre, neophodne ljubav, lepa reč, prijateljstvo, nežnost i empatija… Da li su se osnovne ljudske vrednosti toliko izobličile da je laka zarada i gaženje preko svih moralnih normi ono što se podrazumeva u današnjem svetu, dok se maniri, plemenitost, blagost i humanost često potpuno drugačije protumače ili su u potpunosti zaboravljeni? Koliko smo skloni predrasudama? Šta je to što čoveka koči u tome da ide za svojom srećom? Koliko smo daleko spremni da idemo u potrazi za ljubavlju? Koliko smo imuni na zablude ljubavi? Kuda nas vode strasti? Kako savremeni mediji, društvene mreže i TV koncepti utiču na sliku koju stvaramo o sebi i drugima i koliko oblikuju našu svest? Da li je ključ sreće i uspeha u nama samima – u odbacivanju straha, u neodustajanju od svojih ideala i pomnom i neprestanom osluškivanju svog unutrašnjeg bića? Smemo li se usuditi verovati u to da na kraju svako dobije ono što zaslužuje – da li kroz delovanje božanske promisli ili čudesne snage univerzuma, pravde, karme… – i da se životne okolnosti nekada tako čudesno nameste da se sve kockice poslože same od sebe?

Posebno je zanimljiva autorova igra sa čitaocem u priči koja se tiče aktuelne situacije sa koronavirusom – tzv. priča-instalacija svakako će navesti čitaoca na zapitanost o tome šta je autor hteo da mu poruči?

Pripovedane lako i nenametljivo, blago psihološki iznijansirane i emocionalno obojene, priče podstiču čitaoca na razmišljanje, nudeći mu snažne poruke i otkrivajući dublju stranu stvarnosti. 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

151

Latinica

Mek

20 cm

A265223

9788690332601

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora