Noć knjige 9–11. jun 2023.

A vi tako volite Dostojevskog?
Facebook Share Twitter Share

A vi tako volite Dostojevskog?

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 890,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 721,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Na brojne izazove ruski pisci i intelektualci, među kojima su Zahar Prilepin, German Sadulajev, Lav Pirogov, Anatolij Vaserman, Andrej Tkačov, Marina Hakimova Gacemajer, Boris Mjačin, Olga Andrejevna, Marija Zaharova, odgovaraju brzo i briljantno, tumačeći sudbinu, politiku i obaveze svoje zemlje. Iako različitih političkih uverenja, složni su da postoji dug prema otadžbini. Zalažu se za odbranu ruskog duha, kulture i jezika, a u potezima ukrajinske vlasti vide opasnost.

,,Kolumne sakupljene u ovoj knjizi pokazuju kako se može postati vrhunski pisac i patriota. Mnogi nam govore da smo se opismenili u februaru, kao da ne znamo šta se događalo prethodnih osam godina. Ruski pisci iz različitih uglova sagledavaju situaciju, snagom svog stila svedoče o kulturi ruskog naroda. A, ta kultura je nepobediva”

Želidrag Nikčević, priređivač i prevodilac

,,Nisam imao teži posao nego dok sam pisao predgovor, zato što ovakve tekstove mogu pisati samo Rusi. Samo neko iz takve kulture i specifičnog odnosa prema svetu može tako da piše. Probuđena i preporođena Rusija suočila se sa zapadnim svetom, koji dovršava proces potpune revizije istorije”

Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik Kompanije “Novosti”
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

246

Ćirilica

Mek

21 cm

A264173

9788663113503

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora