Vladari Kremlja i njegovi taoci
Facebook Share Twitter Share

Vladari Kremlja i njegovi taoci

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.100,00 din

Cena i do: 891,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Kremlj je, istorijski gledano, centralna tvrđava u ruskim srednjovekovnim gradovima. Obično su građene na uzvišenjima koja dominiraju naseljem i kraj reka da bi bile nepristupačne potencijalnim napadačima. Najpoznatiji je moskovski Kremlj čija je gradnja počela daleke 1156. godine da bi tokom narednih decenija i vekova bio dograđivan i proširivan. Bio je centar ruske vlasti i rezidencija velikih knezova.

Ko su bili ljudi koji su u njemu tokom tog jednog veka stolovali i od čijih je stavova, odluka i političkih aktivnosti umnogome zavisila sudbina ne samo sopstvene zemlje nego i mnogih država i naroda sveta. Šta znamo o njihovom porodičnom i ličnom životu? Šta je bilo dostupno javnosti, a šta se krilo iza sedam brava kao najveća državna tajna? Zbog čega su u stanju da zaplaču? Znaju li da se raduju i čemu, znaju li da vole, da se šale, da se vesele, da se smeju ili tuguju? Da li se plaše bolesti i
smrti?

Odgovore na ta pitanja daće direktni akteri i njihovi potomci. Mnogi od njih više nisu među živima, ali su njihove izjave izuzetno značajne za sagledavanje prilika u vremenu u kome su živeli.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

295

Ćirilica

Mek

21 cm

A263862

9788651519799

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora