Sećanja neuspešnog političara I-III
Facebook Share Twitter Share

Sećanja neuspešnog političara I-III

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 6.400,00 din

Cena i do: 5.184,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Kosta Čavoški – Sećanja neuspešnog političara I-III nisu samo memoari jednog čoveka već i jedne epohe. Rođen 1941, akademik Čavoški bio je svedok svih značajnih događaja u istoriji Srba druge polovine 20. veka. Svedočio je usponu komunističke vlasti, jačanju ideološkog jednoumlja, ali i prvim pukotinama, otporima i progonima. Upoznao je kako je komunistički sistem funkcionisao iznutra, ali i kako je kažnjavao neposlušne, pa i njega lično.

Kosta Čavoški osamdesetih je branio pravo na slobodu govora mnogima, a učestvovao je i u obnavljanju Demokratske stranke 1989. Pravdoljubiv i beskompromisan, ubrzo je bio u sukobu sa pragmatičnim vrhom stranke, Mićunovićem i Đinđićem i istupio iz nje. Bio je žestoki protivnik režima Slobodana Miloševića, ali i neiskrene opozicije. Sa Nikolom Miloševićem osnovao je Srpsku liberalnu stranku, jedinu koja u dosadašnjoj istoriji novog srpskog višestranačja nikada nije bila na vlasti.

Iako je bio žestoki protivnik SPS-a, nakon 2000. godine nemilosrdno je kritikovao anacionalnu politiku novog režima. Kao ekspert odbrane, pomogao je Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom. Učestvovao je u svim javnim protestima i raspravama povodomo sporazuma koje su razne vlasti potpisivale sa predstavnicima režima u Prištini, ukoliko su ti sporazumi bili na štetu srpskog suvereniteta i nacionalnih interesa.

U tom kontekstu, može se reći da memoari Koste Čavoškog – Sećanja neuspešnog političara obuhvataju najširu lepezu vladara, političara i istorijskih procesa u drugoj polovini 20. veka. Mnoge od njih Čavoški je lično poznavao, što ovoj knjizi daje posebnu vrednost.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

1659

Ćirilica

Tvrd

25 cm

A261919

9788663431713

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora