Vek moderne arhitekture
Facebook Share Twitter Share

Vek moderne arhitekture

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 3.850,00 din

Cena i do: 3.118,50 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 3.119,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Knjiga Vek moderne arhitekture, provešće vas kroz različite promene u arhitektonskom stvaralaštvu, u periodu od jednog veka, prikazivanjem značajnih arhitektonskih dela izabranih proslavljenih graditelja. Od nastanka modernizma u prvim decenijama prošlog veka, inovativni pristupi u arhitekturi se neprestano menjaju i unapređuju. Sve razvijenija ekološka svest doprinosi široj primeni energetski efikasnijih metoda u svim disciplinama, posebno u arhitekturi i građevinarstvu koji poseduju značajan potencijal za oblikovanje održivog životnog okruženja. Novi i unapređeni materijali i tehnike gradjevinske realizacije, omogućuju nastanak moćnijih konstrukcija koje premošćuju sve veće raspone i omogućuju gradnju sve viših zgrada. U procesu projektovanja koriste se savremeni kompjuterski programi koji doprinose kreiranju maštovitijih i složenijih formi. Sve to doprinosi neobičnom bogatstvu i raznovrsnosti moderne arhitekture, nastale u periodu od dvadestetih godina XX veka do dvadesetih godina XXI veka, u celom svetu.

2019 godine je obeleženo 100 godina, vek od osnivanja škole Bauhaus, škole koja je postavila osnovne principe modernog dizajna i arhitekture, kombinovano sa inovacijama u obrazovanju i novim sistemom vrednosti prvenstveno vezanim za upotrebu novih materijala i industrijalizaciju. Pravci koji su usledili, bilo kao nastavak principa i estetskih kriterijuma koje je utemeljila i propagirala škola, ili kao reakcija na novonametnutu jednostavnost i odsustvo ornamentalnog, i dalje se baziraju na novim medijskim i tehnološkim dometima. Ideja da se dostigne sjedinjenje umetničkih disciplina u cilju oplemenjivanja funkcionisanja svakodnevnog života još uvek je aktuelna kao i ideja da obrazovanje treba da obuhvati različite izvore u cilju potpunijeg prenosa informacije i podsticanja slobode umetničkog izražavanja.

Pored pisanih knjiga, medijski izvori: internet publikacije, blogovi, intervjui sa autorima, filmovi, dragoceni su izvori da se nadogradi informacija, upotpuni razumevanje i stekne nova inspiracija za potencionalna putovanja i fizičko sagledavanje različitih arhitektonskih objekata, kao i za samo individualno arhitektonsko izražavanje i praksu.

U nastojanju da ova knjiga uključi raznovrsnije informacije i dobije savremeno obeležje, u skladu sa vremenom u kojem živimo, u kome multimediji imaju značajno učešće u svim sferama naših života, uz knjigu je priložen i website knige sa interaktivnom Google mapom na kojoj su locirani svi objekti i priloženi linkovi aktivnih arhitektonskih studia i specificnih projekata. U cilju dubljeg sagledanja života i stvaralaštva arhitekata čiji je rad predstavljen u knjizi, uključeni su i linkovi intervjua i filmova koji govore o njihovim stavovima i razmišljanjima u procesu rada, kao i različitim okolnostima koje su uticale na njihovo profesionalno stvaralaštvo.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

268

Latinica

Mek

30 cm

A260329

9788661360077

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare