Roditelji, dobro jutro
Facebook Share Twitter Share

Roditelji, dobro jutro

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.210,00 din

Cena i do: 980,10 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Kako prevazići prepreke i ostvariti pozitivno roditeljstvo? Kako pratiti promene koje donosi odrastanje? Koje su važne smernice u edukaciji mladih, sadašnjih i budućih roditelja? Šta su disfunkcionalne a šta lepo upakovane porodice? Kako odabrati pravog bračnog partnera – samo su neka od pitanja o kojima u knjizi Roditelji, dobro jutroRana edukacija mladih o pozitivnom roditeljstvu na stručan, ali zanimljiv način piše dr Mila Goldner Vukov, konsultant psihijatar i doktor medicinskih nauka.

Motiv za pisanje knjige bila je patnja autorkinih klijenata koje je sretala u dugogodišnjoj psihoterapijskoj praksi a koji su odrastali uz roditelje „mučitelje“, neodogovorne, nezainteresovane, karijeriste bez ljubavi i milosti prema deci. Knjigu je namenila mladim ljudima koji se pripremaju za roditeljstvo, ali je to ipak knjiga za sve nas, jer svi imamo roditelje, a biće od pomoći i roditeljima, nastavnicima, pedagozima, psiholozima, sociolozima, lekarima… Knjiga nije pisana kao dosadan obavezan udžbenik, nego kao igra fikcije, naučnih znanja, znanja stečenih praksom o različitim aspekatima roditeljstva. Likovi su izmišljeni a radnja prati gimnazijsko školovanje jednog razreda u kojem učenici slušaju predmet o pozitivnom roditeljstvu, predavači su profesori, lekari, psiholozi, pedagozi, a autorka je i učenik i učitelj. Knjiga je dinamična, ima i šale, i smeha, ali i ozbiljnih ispovesti i ono što je najvažnije, govori o tome kako da se ostvari pozitivno roditeljstvo puno ljubavi, podrške i poverenja.

Autorka prati hronologiju nastanka i razvoja roditeljstva kroz istoriju i različite kulture, kroz mitologiju pa sve do savremenog roditeljstva. Fiktivni srednjoškolci tako saznaju sve o motivaciji za roditeljstvo, perinatalnom periodu i razvoju deteta, pojedinačnim odnosima između roditelja i dece, ali i o nasilju nad decom, razvodu i mešovitim porodicama, o emocionalnom i fizičkom kažnjavanju, zlostavljanju i ponižavanju deteta.

VOLETI, VASPITAVATI I PRATITI DETE UZ POZITIVNO RODITELJSTVO

Odnos majka-ćerka, majka-sin, otac-ćerka, otac-sin
O važnosti pozitivnog odnosa roditelj-dete
Šta su transgeneracijska i intergeneracijska trauma i kako se prenose?
O razvodu i modifikovanoj porodici

„Pozitivno roditeljstvo je važno za dečje samopouzdanje, emotivnu stabilnost, pogled na svet, načine ophođenja sa bliskim ljudima, postavljanje i ostvarivanje životnih ciljeva i poziva roditelje na osetljivost, prisutnost i dostupnost deci. Pozitivan odnos roditelj-dete se stalno razvija i menja, a izazovi na ovom putu sadržani su u knjizi prof. dr Mile Goldner Vukov.“
Prof. dr Nevena Čalovska Hercog

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

272

Latinica

Mek

20 cm

A255987

9788664230889

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare