Italijansko - srpski rečnik pravne terminologije

Italijansko - srpski rečnik pravne terminologije

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.150,00 din

Cena i do: 931,50 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 932,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

Dostupnost po knjižarama

Italijansko-srpski rečnik pravne terminologije plod je višegodišnjeg rada dr Ane Stojanović, docenta na Filološkom fakultetu u Bariju na smeru Prevođenje i savremeni jezici za internacionalnu saradnju.

Metodičnim i pažljivim izborom rečničkih odrednica uz jasna i precizna objašnjenja, ovaj rečnik biće od neprocenjive pomoći u radu prevodilaca i sudskih tumača, ali će svoju naročitu primenu pronaći kao pomoćni udžbenik studentima filologije kao i svima koji se u svom svakodnevnom radu susreću sa pravnom terminologijom.

Specifičnost ovog italijansko-srpskog rečnika ogleda se u tome što, osim samih leksema pravne terminologije, u sebi sadrži i određen broj prevedenih izraza i rečenica koji prevodiocima mogu zadati teškoće, čineći ga time idealnim priručnikom svim preduzetnicima koji sarađuju sa Italijom I Srbijom, a koji ne poznaju u potpunosti pravnu terminologiju jedne ili druge zemlje.

Njegova sažetost ujedno je i prednost ovog rečnika, jer od njega čini idealan priručnik svim zaljubljenicima u italijanski jezik i kulturu, a skraćenice koje se u njemu nalaze znatno će olakšati tumačenje italijanske birokratske prakse.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

155

Ćirilica

Tvrd

21 cm

A251193

9788651519058

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare