EMOCIONALNA INTELIGENCIJA

EMOCIONALNA INTELIGENCIJA

Danijel Goleman

Izdavač: Geopoetika

10%

+10%

za 3

Redovna cena: 1.100,00 din

Sa popustom i do: 891,00 din (ušteda: 209,00 din)

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

Ovo izdanje dopunjeno je Predgovorom Danijela Golemana u kojem on daje savremeni osvrt na pojam i značaj emocionalne inteligencije četvrt veka od prvog izdanja knjige.

Iz Predgovora: "Šta će narednih dvadeset pet godina doneti za 'emocionalnu inteligenciju'? Možda iznenađuje, ali deluje da pojava veštačke ili artificijelne inteligencije (AI) na radnom mestu sluti na dobro za emocionalnu inteligenciju. Kako AI hvata zalet i zamenjuje ljude na radnim mestima na svim nivoima, predviđa se da će ljudi koji imaju visoke sposobnosti u EI domenu biti posebno cenjeni."

"Biti pametan" do sada je uglavnom značilo imati visok koeficijent inteligencije (IQ). A šta je sa koeficijentom emocija (EQ)? Današnja nauka zaključuje da društveno najuspešniji i lično najzadovoljniji pojedinci nisu oni što ih obeležava puki visoki broj racionalne inteligencije. Za potpuno ostvarenje sopstvene ličnosti potrebna je emocionalna inteligencija – sposobnosti da se saoseća sa drugima, procenjuje, stvaraju dobri odnosi, da se bude privlačan – kao i drugim emocionalnim veštinama koje su presudne da se neko zaista uklopi u društvo i bude uspešan, a time koristan kako sebi tako i okolini.

Knjiga Emocionalna inteligencija doživela je milionske tiraže u celom svetu i osvojila vrhove lista najznačajnijih i najprodavanijih dela.

"Impresivna po svojoj širini i dubini, zapanjujuća po posledicama koje izaziva, Emocionalna inteligencija nam nudi potpuno nov vid posmatranja uzroka mnogih slabosti unutar porodice i društva." - Dr Džon Kabat-Zin, autor knjige Wherever You Go, There You Are

"Informativna i širokog dometa, Golemanova uzbudljiva knjiga ukazuje na mnoge fascinantne aspekte emocija koje otkrivaju nova istraživanja." - Dr Kerol Tevris, autor knjige Anger: The Misunderstood Emotion

"Vrlo informativan, živ rezime naučnih dokaza koji vraćaju ljudske emocije na njihovo prikladno mesto u teoriji ljudske prirode." - Džerom Kejgan, profesor psihologije, Univerzitet Harvard
 

nav-id:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A217159

355

Latinica

meki

24 cm

17. Februar 2010

Verica Palibrk

U odnosu na racionalnu i socijalnu, Goleman daje primat emocionalnoj inteligenciji. Na osnovu primera iz svakodnevnog života pokazaće vam koliko je bitno da se suočite sa svojim strahovima, koliko je bitno da budete empatični, kako da konrolišete svoje emocije. Ova knjiga će vam pomoći kako da rešite probleme odnosa sa ljudima, braka... upravljajući svojim emocijama.

04. Februar 2010

Enki

U civilizaciji koja slavi racionalnost kao preduslov uspeha, razum i osećajnost, emocija i kognicija, dugo su bile suprostavljene. Sa ovom knjigom dugogodišnja vladavina svemoćnog IQ je završena, i to ne zato što je važnost emocija u svim aspektima postojanja postala očiglednija nego ranije, već zato što je napokon, ponuđeno zaokruženo naučno delo sa sistematskim objašnjenjem eksperimentalnih dokaza i sa jasnom definicijom emocionalne inteligencije. Jasnoća argumentacije i mnoštvo primera koji zaokružuju teoriju je pomogla da ova knjiga prevaziđe akademske okvire. Svima sa ove strane Atlantika pomalo para uši bavljenje naukom iz prvog lica jednine, kao i preterano prisustvo autorove osobenosti, ali to ne umanjuje vrednost teksta.

01. Februar 2010

Zorana

Uprkos inteligenciji koju posedujemo, nemamo svi veštinu potrebnu za harmoničan odnos i sreću u životu. Ova knjiga je neophodna svakom ko želi da razume dinamiku ljudske, emocionalne i društvene reakcije. Emocionalna inteligencija je odličan spoj nauke, anegdota kao i primera iz svakodnevnog života. Ona je zapravo ključ uspeha svakog čoveka. Goleman objašnjava kako da poboljšamo odnose sa ljudima oko nas, porodicom, prijateljima, kolegama...

10. Februar 2017

Vlado Vujovic

Emocionalna inteligencija jeste suštinski važan prefiks ličnosti, kao i preduslov uspeha. Samospoznajom, odnosno prepoznavanjem osećanja i njihovo prihvatanje ili ne, svakako će zavisiti i od razuma. Dakle, spoj razuma i kontrolisanih osećanja jeste i definicija EI. Knjiga vredi onoliko, koliko želimo da je razumemo. Nema recepta u njoj, ali ima smernica ka kontaktu koji trebate ostvariti sa sopstvenim osecanjima.

Artikli na akciji

350,00 din 252,00 din

350,00 din 252,00 din

693,00 din 561,33 din

1.393,00 din

1.065,33 din

Ušteda: 327,67 din

Od istog autora